News-Piper

La Repubblica: «Στηρίζουμε τα ξαδέρφια μας τους Έλληνες»

Όλα τα βλέμματα των Ευρωπαίων είναι στραμμένα σήμερα στον αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία. Μάλιστα είναι ένα από τα κυριότερα θ...

Όλα τα βλέμματα των Ευρωπαίων είναι στραμμένα σήμερα στον αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Μάλιστα είναι ένα από τα κυριότερα θέματα στον ξένο τύπο με τα άρθρα άλλοτε να είναι υπέρ και άλλοτε κατά της Ελλάδας…
Συγκίνηση προκαλεί το δημοσίευμα της La Repubblica. Οι Ιταλοί μας συμπαραστέκονται και μας στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας μιας και οικονομικά συμπάσχουν!


Με τίτλο «Η υπερηφάνεια των φτωχών και η Ευρώπη υποστηρίζει την Ελλάδα» ο δημοσιογράφος τονίζει πως «Εμείς οι Ιταλοί μοιάζουμε περισσότερο στα ξαδέρφια μας τους Έλληνες από ότι στην κυρία Μέρκελ και πρέπει να μας επιτραπεί να ορθώσουμε και εμείς, λίγο αλόγιστα, ίσως, την αξιοπρέπειά μας» και προσθέτει πως

«Δεν πρόκειται μόνο για ένα απλό παιχνίδι μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων γιατί και η υπόλοιπη Ευρώπη είναι εναντίον των Γερμανών και της οικονομικής πολιτικής τους.

Πρόκειται απλά για ανθρώπινη εκδίκηση εναντίον της απόλυτης εξουσίας.
Απλοποιώντας το όλο θέμα, η Γερμανία, ως εθνική ποδοσφαίρου, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Γερμανία, ως κράτος, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις, η αντίσταση μοιάζει σχεδόν αδύνατη».

Από την άλλη η Βild σε άρθρο με τίτλο «Αντίο Έλληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε! Έτσι θα γκρεμίσει ο Γιόακιμ Λεβ την άμυνα-μπετόν των Ελλήνων». «Καταφέρατε να σωθείτε και να παραμείνετε στο ευρώ, αλλά σήμερα δεν θα σωθείτε. Ημιτελικά… ερχόμαστε και ο πρώτος τίτλος μετά το 1996 θα είναι πιο κοντά», αναφέρει το κείμενο.

Σε άλλο σημείο του άρθρου σημειώνει πως: «Το έργο της Γερμανίας δεν θα είναι εύκολο. Ο Φερνάντο Σάντος θα φτιάξει ένα τείχος από μπετόν για να πέσουν πάνω του οι επιθετικοί μας, όπως αυτό με το οποίο η Τσέλσι νίκησε την Μπάγερν στον τελικό του Champions League».

Πιο «ουδέτερο» είναι άρθρο του Reuters το οποίο έχει τίτλο «Το γούρι της Γερμανίας στον αγώνα εναντίον την Ελλάδας θα είναι η Μέρκελ.» Σε αυτό αναφέρεται πως «Το τελευταίο πράγμα που θέλει η Ελλάδα είναι να είναι η τύχη εναντίον της ειδικά τώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.»

«Οι Έλληνες δεν έχουν νικήσει ποτέ τους Γερμανούς και θα είναι ιδανικό να νικήσουν δίνοντας ελπίδα ότι η Ελπίδα μπορεί να επαναλάβει το θρίαμβο του 2004».

«Η Ελλάδα ελπίζει “να πάρει τα λεφτά της πίσω” από την Γερμανία στον αγώνα για το Euro 2012» είναι ο τίτλος του άρθρου της Washington Post.

Σε αυτό ο δημοσιογράφος μεταφέρει το κλίμα από την Ελλάδα σημειώνοντας πως οι Έλληνες έχουν πάρει προσωπικά αυτόν τον αγώνα. Μάλιστα φιλοξενεί τις δηλώσεις του ενός Έλληνας ο οποίος λέει πως «Τόσο καιρό μας κοροϊδεύουν. Θα τα δώσουμε όλα σήμερα. Δεν χρειαζόμαστε να πάνε στους τελικούς. Μόνο να κερδίσουμε την Ελλάδα.»

«Στο στάδιο της Πολωνίας όπου θα αναμετρηθούν οι δύο χώρες ένα άλλο “νόμισμα” θα συμμετέχει αυτό της περηφάνιας.»

Η Wall Street Journal σε άρθρο της έχει τίτλο «Η Γερμανία θα πετάξει την Ελλάδα έξω από το Euro;» και αναρωτιέται αν η Γερμανία θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο των Ελλήνων να κατακτήσουν το Euro όπως είχε γίνει και το 2004.

star

Related

sport 1232061267803232612

Follow us


item