News-Piper

Συνελήφθησαν ηθοποιοί για προσβολή των Θείων σε θεατρική παράσταση

Το Σάββατο το απόγευμα, τρεις ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παράσταση «Corpus Christi» οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, έπειτα από μήνυση π...


Το Σάββατο το απόγευμα, τρεις ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παράσταση «Corpus Christi» οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε για προσβολή στα Θεία. 

Με εντολή εισαγγελέα οι τρεις ηθοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. 


Η καταγγελία της Ιερά Συνόδου αναφέρει πως το έργο είναι «βλάσφημο», «απαράδεκτο», καθώς παρουσιάζει  τον Χριστό και τους μαθητές του ως ομοφυλόφιλους.

Η ιστορία αναφέρεται σε δεκατρείς νέους που βιώνουν τη δύσκολη αλλαγή από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Η φιλία τους δοκιμάζεται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία ως την άλλη όψη της Θυσίας.,Αξίζει να αναφέρουμε πως το «Corpus Christi»  αφηγείται την πιο παλιά και πλέον αμφιλεγόμενη ιστορία για τον άνθρωπο, σε μία κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα σε χαμένες αξίες και ιδανικά.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λαέρτης Βασιλείου έκανε την ακόλουθη δήλωση στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3:«Να αποφεύγουμε να καταδικάζουμε κάτι εάν δεν έχουμε προσωπική γνώμη γιατί κάτι τέτοιο είναι ρατσισμός».

star

Related

art 5136244169095204369

Follow us


item