News-Piper

Η εξομολόγηση του 24άχρονου στην Παιανία: "Θα σκότωναν τη μάνα μου και θόλωσε το μυαλό μου"

«Νόμιζα ότι θα σκότωναν τη μάνα μου και θόλωσε το μυαλό μου όταν είδα ότι είχαν κολλήσει το μαχαίρι στον λαιμό της!» Αυτή τη φράση είπε ο φ...


«Νόμιζα ότι θα σκότωναν τη μάνα μου και θόλωσε το μυαλό μου όταν είδα ότι είχαν κολλήσει το μαχαίρι στον λαιμό της!» Αυτή τη φράση είπε ο φοιτητής Ιατρικής μόλις αντίκρισε τον δικηγόρο του. Εμφανώς σοκαρισμένος από τις δραματικές σκηνές που είχε βιώσει, ο 24χρονος ένιωσε την ανάγκη να «εξομολογηθεί» το πώς έχασε τον έλεγχό του και τραυμάτισε θανάσιμα έναν διαρρήκτη. 

Ο νεαρός είπε ακόμη στον δικηγόρο του ότι «είδα ξαφνικά δύο ληστές να πάνε να δολοφονήσουν τη μητέρα μου και στη συνέχεια σκότωσα έναν άνθρωπο! Ολα έγιναν χωρίς να το καταλάβω και πολύ γρήγορα». Λίγη ώρα πριν το θύμα μαζί με το συνεργό του είχαν εισβάλει στο σπίτι της οικογένειας, αλλά είχαν τραπεί σε φυγή καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 24χρονου, Αλέξανδρο Αλεξανδράκη, ο φοιτητής της Ιατρικής (που πολλές φορές βοηθάει τον πατέρα του στην ταβέρνα που έχουν στην Παιανία) δεν είναι εξοικειωμένος με τέτοιες άγριες καταστάσεις. «Οταν τον είδα, έτρεμε ολόκληρος», λέει ο ίδιος στην «Espresso» και συνεχίζει: «Μου είπε ότι δε τον νοιάζουν οι ποινικές συνέπειες, αλλά το γεγονός πως βρέθηκε σε μια τραγική κατάσταση και φόρτωσε τη συνείδησή του με ένα έγκλημα το οποίο θα το κουβαλάει μια ζωή μέσα του και δεν πρόκειται να το ξεπεράσει πότε, ακόμα και εάν δεν του αποδοθούν ποινικές ευθύνες».

Οπως υποστηρίζει ο κ. Αλεξανδράκης, ο 24χρονος δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον ληστή. Ωστόσο πάνω στην καταδίωξη πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη και το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Ολα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα, όταν στα ήσυχα δρομάκια της Παιανίας εμφανίστηκαν δύο κουκουλοφόροι οπλισμένοι με μαχαίρια και έχοντας εργαλεία διάρρηξης. Στόχος τους ήταν το τελευταίο σπίτι επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Οι δράστες επέλ
λεξαν να εισβάλουν στο σπίτι από ένα μικρό παράθυρο. Εβγαλαν την προστατευτική σήτα, αλλά ένα αντικείμενο έπεσε στο πάτωμα προκαλώντας δυνατό θόρυβο, με αποτέλεσμα να τους αντιληφθεί η Γεωργία Γκλιάτη. «Ξύπνησα και έτρεξα στο μπάνιο. Τότε κατάλαβαν ότι τους άκουσα και ξεκίνησαν να τρέχουν προς τον δρόμο. Ο σύζυγός μου είχε αρπάξει την καραμπίνα του, βγήκε έξω και πυροβόλησε στον αέρα. Τρομάξαμε... Μας κόπηκε το αίμα!»

Της κόλλησαν ένα μαχαίρι στον λαιμό
Οι κακοποιοί βρέθηκαν και σε άλλο γειτονικό σπίτι και προσπάθησαν να παραβιάσουν μια μπαλκονόπορτα. Και εκεί όμως έγιναν αντιληπτοί από την ένοικο, καθώς η σειρήνα του συναγερμού χτύπησε δυνατά. Οι δύο γιοι της γυναίκας βγήκαν από το σπίτι και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες. Στη συνέχεια χειροδίκησαν εναντίον των εισβολέων, αλλά οι κακοποιοί κατάφεραν και πάλι να ξεφύγουν.

Η περιοχή έχει πια ξεσηκωθεί και κάτοικοι καλούν την αστυνομία. Υστερα από μία ώρα περίπου και ενώ το περιπολικό που είχε φτάσει στην περιοχή αποχώρησε, οι δύο δράστες βγήκαν από την κρυψώνα τους για το τελευταίο τους χτύπημα. Στις 3.50 καταφέρνουν και μπαίνουν στο σπίτι της οικογένειας του φοιτητή. Ακινητοποιούν τη γυναίκα, που βρισκόταν στο ισόγειο, και της ζητούν να απενεργοποιήσει τον συναγερμό κολλώντας της ένα μαχαίρι στον λαιμό.

Υστερα από μερικά λεπτά ο 24χρονος Νίκος Ντάβαρης κατέβηκε από το υπνοδωμάτιό του κρατώντας κυνηγετικό όπλο. Μόλις τον είδαν, οι άγνωστοι πήδηξαν από μπαλκονόπορτα και άρχισαν να τρέχουν. Κάτοικοι της περιοχής και ο φοιτητής της Ιατρικής τους ακολούθησαν και στη συμβολή των οδών Παπαγεωργίου και Κασιόππης ο 24χρονος πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν από τους δύο άντρες, έναν 43χρονο Αλβανό. Λίγο αργότερα παραδόθηκε και συνελήφθη ο 52χρονος (επίσης
 Αλβανός) συνεργός του 43χρονου.

«Ζήσαμε επί ώρες ένα εφιαλτικό σκηνικό πολέμου»

Πεδίο μάχης θύμισε χθες η Παιανία, με πυροβολισμούς και σειρήνες συναγερμών να ηχούν δυνατά καθώς δύο διαρρήκτες προσπαθούσαν να εισβάλλουν σε σπίτια της περιοχής. Επί δύο ώρες οι κάτοικοι ζούσαν ένα εφιαλτικό σκηνικό πολέμου, ενώ ένας από τους δύο ληστές έπεσε νεκρός από τα σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας.

«Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και πετάχτηκα από το κρεβάτι μου. Γινόταν χαμός από τις σειρήνες, τα περιπολικά και τις φωνές», μας λέει η Ελένη Γκλιάτη. «Ακουσα ποδοβολητά και αμέσως τις φωνές της εγγονής μου, που μένει από πάνω. Δεν τους είδα τους δράστες, αλλά κατάλαβα αμέσως τι είχε γίνει. Πήγαν να μπουν από το μικρό παραθυράκι και τους αντιλήφτηκε η εγγονή μου. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα άκουσα πυροβολισμούς».

Οπως λέει η κ. Γκλιάτη, ύστερα από περίπου 30 λεπτά ακούστηκαν πάλι συναγερμοί, φωνές, αλλά και άλλοι πυροβολισμοί. «Αναστατώθηκα ακόμα περισσότερο! Δεν ήξερα τι να κάνω… Νόμιζα ότι γινόταν πόλεμος! Ηρθε η αστυνομία, έφυγε και μετά και άλλοι πυροβολισμοί. Το παιδί που πυροβόλησε το ξέρω, είναι από τα καλύτερα της περιοχής και δεν είχε ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Προφανώς, τα έχασε όταν είδε να απειλούν ότι θα σκοτώσουν τη μάνα του», καταλήγει η Ελένη Γκλιάτη.

«Δεν ζούμε φυσιολογικά. Δεν μπορούμε πλέον να βγούμε από τα σπίτια μας!», λέει η Μαρία Μπασιάκου. «Κάποτε όλα εδώ στην περιοχή ήταν ήρεμα. Δεν είχαμε φασαρίες και μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους ήρεμοι. Τώρα, όπως έχει γίνει η κατάσταση, λες και είμαστε όμηροι μέσα στην ίδια μας την πατρίδα, μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Το παιδί το ξέρω και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι ένα ξεχωριστό άτομο. Δεν έχει σχέση με τέτοιου είδους πράξεις. Εχασε τον έλεγχο όταν θα είδε να έχουν οι δράστες κολλημένο το μαχαίρι στον λαιμό της μητέρας του». 

Related

news 1041837658276984106

Follow us


item