Αφροδίτη Γραμμέλη:"Οι εκπομπές αναλώνονται σε χάιδεμα των «μαϊντανών» της showbiz "
Η Αφροδίτη Γραμμέλη μέσα από την στήλη της στο "Βήμα" σχολίασε τα κακώς κείμενα στην ελληνική τηλεόραση...
http://news-piper.blogspot.com/2012/05/showbiz.html
Η Αφροδίτη Γραμμέλη μέσα από την στήλη της στο "Βήμα" σχολίασε τα κακώς κείμενα στην ελληνική τηλεόραση...
"Στο αμερικανικό κανάλι E! Entertainment η ψυχαγωγία έχει την τιμητική της. Πρωτότυπες εκπομπές, ριάλιτι, σόου, όλα καλογυρισμένα, πρωτότυπα, και απλές ιδέες οι οποίες αποδεικνύουν ότι για να κάνεις τηλεόραση με απήχηση δεν χρειάζεσαι απαραιτήτως πολλά πράγματα.
Η εκπομπή που παρακολουθώ φανατικά είναι το «Fashion police» με την Τζόαν Ρίβερς. Η ηθοποιός και σοουγούμαν φιλοξενεί στο στούντιο τρεις καλεσμένους και σχολιάζει εμφανίσεις σταρ του Χόλιγουντ. Ως εδώ όλα μοιάζουν απλά και μάλλον χιλιοειπωμένα. Παρακολουθώντας ωστόσο κάποιος τη συγκεκριμένη εκπομπή θα καταλάβει ότι το κόνσεπτ είναι απολύτως διαφορετικό. Διότι η παρουσιάστρια είναι πνευματώδης, έξυπνη, καυστική και ευγενής. Διότι ακόμη και οι καλεσμένοι της λειτουργούν αρμονικά, έχουν μέτρο στην κριτική τους και καταφέρνουν να καυτηριάσουν, αλλά δίχως να προσβάλλουν. Επιπλέον, όσο απλό κι αν δείχνει το περιεχόμενο του «Fashion Police», δεν είναι. Είναι πολύ δύσκολο να κριτικάρεις αρνητικά και να καταφέρνεις να μην περάσεις τη γραμμή του ξεκατινιάσματος και της εμπάθειας. Ειδικά στην ελληνική τηλεόραση, για να έρθουμε στα δικά μας, το αρνητικό σχόλιο ισοδυναμεί με κουτσομπολιό, με αδιακρισία ή με φθηνή καταδίκη.
Οι περισσότερες ψυχαγωγικές εκπομπές αναλώνονται σε ακκισμούς μεταξύ των παρουσιαστριών του ίδιου καναλιού, σε χάιδεμα των «μαϊντανών» της σοουμπίζ και σε προβολή κάθε σαχλαμάρας του ψευτοκαλλιτεχνικού στερεώματος. Ποιος τόλμησε να μιλήσει για τα ρετουσαρίσματα των φωτογραφιών, για τις «ηλεκτρονικές» φωνές, για τις γελοίες συμπεριφορές των ατάλαντων που γεμίζουν τα εξώφυλλα των περιοδικών με τις ίδιες στάσεις, στις ίδιες ξαπλώστρες, στα ίδια μέρη και με την ίδια έπαρση; Κανείς. Αγκαλιές, φιλιά και κλητικές προσφωνήσεις. Αυτή είναι η ελληνική ψυχαγωγία. «Γρηγόρη μου», «Ελένη μου», «Νατάσα μου» και «Ρούλα μου». Βοήθειά μας. Κουράστηκε ο κόσμος από τα τηλεοπτικά παρεάκια. Οποιος υπεύθυνος προγράμματος και παρουσιαστής νομίζει πως μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό και ότι μπορεί να το υποστηρίξει ας αποκαθηλώσει τα «νούμερα». Προτού να είναι πολύ αργά. Ο κόσμος το έχει ήδη κάνει.
ΥΓ.: Εξαιρετικά τα τηλεοπτικά σποτ των παραστάσεων της Λυρικής Σκηνής. Ειδικά αυτό για το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» είναι «κέντημα». Συγχαρητήρια."