News-Piper

Πένθος στην Κρήτη για τον άδικο χαμό 18χρονου ποδοσφαιριστή

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Κρήτης η είδηση του τραγικού θανάτου του 18χρονου ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γυμναστικής Ομ...

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Κρήτης η είδηση του τραγικού θανάτου του 18χρονου ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γυμναστικής Ομάδας Ηρακλείου, Κώστα Κανιτάκη.


Ο νεαρός αθλητής άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στον άτυχο 18χρονο και σε τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές της ομάδας των Ασιτών.

Το φοβερό τροχαίο δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος όλο το νησί σημειώθηκε, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές επέστρεφαν στα σπίτια τους έπειτα από νυχτερινή διασκέδαση, όταν ο χάρος έστησε καρτέρι. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου Smart έπεσε με δύναμη πάνω στα παιδιά, με αποτέλεσμα ο 18χρονος Κώστας Κανιτάκης να βρει ακαριαίο θάνατο στην άσφαλτο, και οι φίλοι του να τραυματιστούν.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του 18χρονου. Οι δύο εκ των τριών φίλων του νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Μανώλης Ζουριδάκης έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, ο δε Μανώλης Φάρκωνας φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Ιατράκης φέρει επιπόλαια τραύματα και βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Εξαιτίας του θλιβερού περιστατικού η ΕΠΟ ανέβαλε χθες όλους τους αγώνες του 10ου ομίλου στη Δ’ Εθνική. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρει: «Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται η αναβολή όλων των αγώνων του 10ου ομίλου Δ’ Εθνικής λόγω αυτοκινητικού ατυχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων παικτών του σωματείου Ασίτες».




espresso

Related

DEATHS 2737924624317213955

Follow us


item