News-Piper

Το "Αλ τσαντίρι" γίνεται βιβλίο

Βιβλίο γίνεται το «Αλ τσαντίρι» και κυκλοφορεί λίγο πριν από τις εκλογές! Ο Λάκης Λαζόπουλος μεταφέρει στο χαρτί με τη βοήθεια του Φώτη Απέρ...

Βιβλίο γίνεται το «Αλ τσαντίρι» και κυκλοφορεί λίγο πριν από τις εκλογές! Ο Λάκης Λαζόπουλος μεταφέρει στο χαρτί με τη βοήθεια του Φώτη Απέργη, ο οποίος έχει επιμεληθεί το βιβλίο, στιγμές από το τηλεοπτικό του «Τσαντίρι», αποδεικνύοντας πως η σάτιρα πολλές φορές είναι προφητική. 


Ετσι, πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα αναδείξουν το νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, το «Αλ τσαντίρι μπουκ» -όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Καστανιώτη- αναδεικνύει τον αιχμηρό λόγο του Λάκη Λαζόπουλου από τις εκλογές του 2009 έως σήμερα και αποκαλύπτει αρκετές από τις προσωπικές στιγμές του καλλιτέχνη, όπως την παράσταση που τον σημάδεψε, τους μαρκαδόρους που λατρεύει και τους μιζαδόρους που παιδεύει.

Ο Μήτσος, η Ελενίτσα, η Χρυσούλα και οι άλλοι ήρωες της καθημερινότητας, που έχουν χαρίσει στο τηλεοπτικό κοινό στιγμές άφθονου γέλιου αλλά και προβληματισμού, εγκαταλείπουν για λίγο το στούντιο και κάνουν κατάληψη στις σελίδες του «Αλ τσαντίρι μπουκ» προκειμένου ο αναγνώστης να απολαύσει χωρίς τηλεκοντρόλ τα πιο σπαρταριστά και καυστικά κείμενα των τελευταίων χρόνων, μαζί με τις εξομολογήσεις του Λάκη Λαζόπουλου στον Φώτη Απέργη. 

«Η σάτιρα έχει την αθωότητα του παιδιού που δεν υπολογίζει τις συνέπειες. Αν αρχίσω να κάνω σκόντο σε αυτή την αθωότητα, δεν θα κάνω σάτιρα, αλλά δελτίο ειδήσεων. Η σάτιρα δεν είναι βασισμένη στις ισορροπίες, αλλά στην ανισορροπία» γράφει στο βιβλίο ο Λάκης Λαζόπουλος και εξηγεί γιατί το χιούμορ είναι δημοφιλέστερο από την εξουσία: 

«Το χιούμορ είναι σαν να κοιτάς τον ουρανό: όποιος κι αν είσαι, αν κοιτάξεις ψηλά, την ίδια ανάταση σου δημιουργεί. Οι άνθρωποι νιώθουν λύτρωση όταν ακούνε δυνατά την ίδια τους τη σκέψη. Μια ελεύθερη σατιρική εκπομπή ξεφοβίζει τον κόσμο. Και μόνο μια κοινωνία που δεν φοβάται μπορεί να δημιουργήσει». 




espresso

Related

showbiz 8141876996525347907

Follow us


item