News-Piper

Ένοχος για δεύτερη φορά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για δεύτερη φ...


Ένοχος για δεύτερη φορά ο Π. Ψωμιάδης
Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για δεύτερη φορά, για την απάλειψη στην ουσία προστίμων σε πρατηριούχο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος νόθευε καύσιμα.
Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και απερρίφθη ο ισχυρισμός του ότι στην προηγούμενη δίκη υπήρχε νομική πλάνη. Βάσει αυτού του ισχυρισμού ο κ. Ψωμιάδης είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ο οποίος είχε αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση του πενταμελούς Εφετείου, με την οποία είχε τεθεί σε αργία από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Ψωμιάδης παραμένει σε αργία, μετά και από την σημερινή απόφαση, ενώ έχει δικαίωμα να κάνει εκ νέου αναίρεση της απόφασης προσφεύγοντας στον Άρειο Πάγο.
"Όποιος παρακολούθησε τη δίκη, έβγαλε τα συμπεράσματά του. Συνεχίζουμε στον Άρειο Πάγο μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Καμιά άδικη απόφαση δεν πρόκειται να με κάμψει, να με φιμώσει, να με γονατίσει. Από σήμερα ξεκινάει να γεννιέται το καινούργιο" δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αμέσως μετά, αποφεύγοντας να εξηγήσει ποιο είναι το καινούριο που γεννιέται.
Νωρίτερα στην απολογία του, ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε πως "δεν είχε ούτε δόλο, ούτε οικονομικό όφελος από τη μείωση του προστίμου" και πως "ένα γυμνάσιο έβγαλα πως μπορεί να γνώριζα περισσότερα από τη νομική υπηρεσία της νομαρχίας, βάσει της γνωμοδότησης της οποίας μειώθηκαν τα πρόστιμα".
"Το δικαστήριο δεν εκτίμησε σωστά τα δεδομένα της δίκης" δήλωσε ο συνήγος του κ. Ψωμιάδη, Α. Φούσσας.
Από την πλευρά του ο κ. Τρεμόπουλος σε δήλωσή του τόνισε ότι "ελπίζουμε και σε άλλες αποφάσεις κατά της διαπλοκής".

megatv

Related

news 2612928618621328180

Follow us


item