News-Piper

Ποιοι βρίσκονται πίσω από το ντου στο σπίτι του Γιώργου Μαρίνου

Η άγρια συμμορία που «χτυπάει» τους επωνύμους σκορπάει και πάλι τον τρόμο. Οι αδίστακτοι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του Γιώργου Μαρίνου ...

Η άγρια συμμορία που «χτυπάει» τους επωνύμους σκορπάει και πάλι τον τρόμο. Οι αδίστακτοι ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του Γιώργου Μαρίνου είναι αυτοί που μετέτρεψαν σε κόλαση και τη ζωή του Ανδρέα Φουστάνου μέσα στην πολυτελή κατοικία του στην Κηφισιά.


Οι άντρες των διωκτικών αρχών έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες στους ανθρώπους που τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου τρύπωσαν στο σπίτι του showman στη Νέα Μάκρη και αφού άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα, εξαφανίστηκαν. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που εξέτασαν τον τρόπο δράσης των δύο οπλοφόρων αλλά και τα όσα κατέθεσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία από τις πιο άγριες συμμορίες που δραστηριοποιούνταν μέχρι πριν από λίγους μήνες στην Αθήνα. Κάποια στιγμή η σκληρή συμμορία αποφάσισε να σταματήσει την ενεργό δράση της, καθώς ένιωθε την ανάσα των αστυνομικών. Στην αρχική της δομή αποτελούνταν από τρεις αλλοδαπούς.

Τον Οκτώβριο του 2011, μετά τη ληστεία στο σπίτι του Ανδρέα Φουστάνου, η σπείρα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ., διαλύθηκε, καθώς κατάλαβε πως τουλάχιστον ένα από τα μέλη της βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση και ο κίνδυνος αποκάλυψης και για τους υπόλοιπους ληστές ήταν άμεσος. Ετσι μέσα σε ένα βράδυ εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους, καθώς διέφυγαν στην Αλβανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την έρευνα για τη ληστεία στο σπίτι του Γιώργου Μαρίνου, η πρακτική που ακολούθησαν οι ληστές είναι παρόμοια με αυτήν της συμμορίας που είχε εισβάλει στις 5-10-11 στο σπίτι του γνωστού χειρουργού. Και στις δύο περιπτώσεις εισέβαλαν απο ανασφάλιστα παράθυρα και αιφνιδίασαν τα θύματά τους. Ο Γιώργος Μαρίνος στάθηκε πιο τυχερός απο τον Ανδρέα Φουστάνο, καθώς δεν βασανίστηκε απο τους δράστες. Αντιθέτως ο πλαστικός χειρουργός δέθηκε χειροπόδαρα, φιμώθηκε και του έκλεισαν τα μάτια. 

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και είχαν παρακολουθήσει το θύμα τους. Επίσης και στις δύο περιπτώσεις οι ληστές ζητούσαν επιτακτικά από τα θύματά τους να τους αποκαλύψουν πού έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα, ενώ παράλληλα έκαναν λόγο για ύπαρξη χρηματοκιβωτίου.

«ΝΤΟΥ» ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ 
Την είχαν χαρακτηρίσει «συμμορία των διασήμων», καθώς στόχευαν σπίτια ανθρώπων που βρίσκονταν στην επικαιρότητα και ήταν αναγνωρίσιμοι. Χαρακτηριστική περίπτωση, πριν από την εισβολή στο σπίτι του Ανδρέα Φουστάνου, ήταν η ληστεία που διέπραξαν στο σπίτι της αδελφής γνωστού ηθοποιού, στην περιοχή της Κηφισίας, όπου είχαν εισβάλει μέρα-μεσημέρι με τα Καλάσνικοφ στα χέρια. Οπως όλα δείχνουν, ορισμένα από τα μέλη αυτής της άγριας συμμορίας που με την πρακτική της είχε ανοίξει τον δρόμο στη δράση της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ, επέστρεψαν στην Ελλάδα, παράνομα βέβαια, και άρχισαν πάλι να ασκούν τη δραστηριότητα που γνωρίζουν πολύ καλά: τις ληστρικές επιδρομές σε σπίτια εύπορων και διάσημων προσώπων.

Ενα μήνα πριν από τη ληστρική επιδρομή στη μονοκατοικία του Γιώργου Μαρίνου στη Νέα Μάκρη οι αστυνομικοί είχαν πάρει το μήνυμα, καθώς είχαν προηγηθεί δύο παρόμοιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», μέσα σε διάστημα ενός μήνα είχαν καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο δύο εισβολές σε σπίτια των νοτίων προαστίων από δυο οπλοφόρους οι οποίοι απειλούσαν τα θύματά τους με όπλα και ζητούσαν… χρηματοκιβώτιο. Ηταν οι μονοκατοικίες ενός γιατρού και ενός πολιτικού μηχανικού. Και οι δύο εισβολές είχαν όλα τα στοιχεία της άγριας συμμορίας. 

Αριστοτεχνική διάρρηξη, άριστη γνώση του περιβάλλοντα χώρου της οικίας, αλλά και του εσωτερικού, και βέβαια την εμμονή των κακοποιών σε ένα αντικείμενο: το χρηματοκιβώτιο. Και στην περίπτωση του Γιώργου Μαρίνου οι ληστές συγκεντρώνουν αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να φέρονται σχεδόν πεπιεσμένοι πως έχουν να κάνουν με την επιστροφή της άγριας συμμορίας.

Related

showbiz 3475683121416258875

Follow us


item