News-Piper

Καλούν Έλληνες ανέργους... στη Γερμανία

Να… πάνε στη Γερμανία παροτρύνει όσους Έλληνες δεν έχουν δουλειά ο καθηγητής Έρνστ Έλιτζ, ο πρώτος διευθυντής της Γερμανικής Ραδιοφωνίας! «...

Να… πάνε στη Γερμανία παροτρύνει όσους Έλληνες δεν έχουν δουλειά ο καθηγητής Έρνστ Έλιτζ, ο πρώτος διευθυντής της Γερμανικής Ραδιοφωνίας!

«Ελάτε! Κερδίστε καλά χρήματα!», είναι ο τίτλος του άρθρου – καλέσματος του κου. Έλιτζ στην εφημερίδα «Bild». 

Διαβεβαιώνοντας πως οι Έλληνες άνεργοι είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα, ο καθηγητής γράφει: «η Γερμανία είναι η μηχανή δημιουργίας θέσεων εργασίας της Ευρώπης. Δεν το βάζουμε κάτω στην κρίση της Ευρωζώνης. Βοηθάμε! Αυτό είναι το καλό παράδειγμα για τις υπερχρεωμένες χώρες. Όποιος θέλει, μπορεί! Το ίδιο ισχύει για τους νέους που δεν βρίσκουν εργασία στην Ελλάδα και στη Ισπανία και θέλουν να δημιουργήσουν κάτι. Είναι προσκεκλημένοι. Είναι ευπρόσδεκτοι στην Γερμανία».

«Θέλουμε κι εσείς να αισθάνεστε καλά στην Γερμανία, παρά την κατάσταση που υπάρχει. Θα κερδίσετε εδώ καλά χρήματα και θα γράψετε στην πατρίδα: παρακαλώ όχι πια καβγάδες με τους Γερμανούς. Δείχνουν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, με εργατικότητα, οικονομία και εφευρετικότητα», συνεχίζει ο κ. Έλιτζ, τονίζοντας πως η κοινή προσπάθεια είναι το νόημα της Ευρώπης, αλλά, ενδεχομένως, και η διέξοδος από την κρίση.

star

Related

news 2546197581885497220

Follow us


item