News-Piper

Ο δήμαρχος του Παρισιού έκανε μήνυση στα Φιλιατρά για... τον Πύργο του Άιφελ!

Ήταν το μόνο που μας έλειπε! Ο δήμαρχος του Παρισιού, Μπερτράν Ντελανοέ στρέφεται κατά της Ελλάδας για τον Πύργο του Άιφελ… στα Φιλιατρά!!!...


Ήταν το μόνο που μας έλειπε! Ο δήμαρχος του Παρισιού, Μπερτράν Ντελανοέ στρέφεται κατά της Ελλάδας για τον Πύργο του Άιφελ… στα Φιλιατρά!!!
Στην είσοδο της πόλης των Φιλιατρών φιλοξενείται ένα ομοίωμα του γνωστού Πύργου των Παρισίων, το οποίο σύμφωνα με τον δήμαρχο αποτελεί «καρικατούρα αισχίστης μορφής» και ζητάει να απομακρυνθεί, γιατί προσβάλει την φήμη του αυθεντικού! Τι άλλο θα ακούσουμε;
Ο σοσιαλιστής δήμαρχος στην επίσημη αναφορά του στην UNESCO και τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ακόμα «θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά αντίθεσή μου για αυτό το κατασκεύασμα, που «στήθηκε» στην ελληνική επαρχιακή κωμόπολη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πόλης του Παρισιού» και καλεί την UNESCO να παρέμβει!
Παραλίγο να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο

Εκπρόσωπος του Μπερτράν Ντελανοέ μετέβη στην ελληνική Πρεσβεία για να ενημέρωση και την ελληνική πλευρά, όμως το ύφος του ήταν τέτοιο, που λίγο έλειψε να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο.
Πάντως, ο εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πώς «αυτή είναι η προσωπική γνώμη του δημάρχου του Παρισιού και δεν έχει καμία νομική σημασία και υπόσταση».
Πηγή: Θάρρος

Related

news 3208811506115433905

Follow us


item