News-Piper

Μηνύουν τον ΑΝΤ1

Μήνυση κατέθεσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ANT1 κατά της Publicis με κατηγορίες για απάτη, μετά την απόφασή της να κλείσει τοπικό διαφημιστ...


Μήνυση κατέθεσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ANT1 κατά της Publicis με κατηγορίες για απάτη, μετά την απόφασή της να κλείσει τοπικό διαφημιστικό γραφείο. Ο ANT1 υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή κόστισε στο τηλεοπτικό σταθμό πολλά εκατομμύρια ευρώ από διαφημιστικές καμπάνιες.
Ο ραδιοτηλεοπτικός όμιλος έχει καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα Αθηνών εναντίον του Πέτρου Βενέτη, πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Leo Burnett στην Ελλάδα και του Mathias-Benjamin Emmerich, προέδρου της εταιρίας και ανώτερου στέλεχους της Publicis Groupe.

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η Leo Burnett, ένας από τους γίγαντες της διαφήμισης σε παγκόσμιο επίπεδο, αποφάσισε να ξεκινήσει την διαδικασία προ-πτώχευσης το περασμένο καλοκαίρι υποστηρίζοντας πως η πολιορκούμενη ελληνική αγορά την ώθησε σε αυτή την διαδικασία.
Ο ANT1 υποστηρίζει ότι το Φεβρουάριο, η διαφημιστική εταιρία αρνήθηκε τις πληρωμές στις εταιρίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, εξανεμίζοντας ποσά εκατομμυρίων από διαφημιστικές καμπάνιες.
Ο ραδιοτηλεοπτικός όμιλος ζητά να διερευνηθούν οι γενικότερες ευθύνες της εταιρείας ενώ στην σχετική ανακοίνωση του αναφέρει: «Πρόκειται για ένα αδίκημα που χαρακτηρίζεται ως κακούργημα, σύμφωνα με τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα, και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από πέντε έως 10 χρόνια.»
Πηγή: enimerosi24.gr

Related

TV 5601743619454867815

Follow us


item