News-Piper

Όλα όσα έγιναν στα βραβεία Όσκαρ

Σε θρίαμβο για δυο εξελίχθηκαν τα φετινά Όσκαρ αφού οι ταινίες «The Artist» και «Hugo» κυριολεκτικά σάρωσαν τα βραβεία αποσπώντας έκαστη α...


Σε θρίαμβο για δυο εξελίχθηκαν τα φετινά Όσκαρ αφού οι ταινίες «The Artist» και «Hugo» κυριολεκτικά σάρωσαν τα βραβεία αποσπώντας έκαστη από πέντε αγαλματίδια.



Σε μια λαμπρή τελετή που κάθε χρόνο προσπαθεί να ξεπεράσει τον.. περσινό της εαυτό, εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ να παρελαύνει στο κόκκινο χαλί μέσα σε εντυπωσιακές τουαλέτες και κομψά σακάκια.




Με το «The Artist» να σαρώνει όλα τα… πρωτοκλασάτα βραβεία (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου), η Μέριλ Στριπ στην 18η υποψηφιότητα της κέρδισε το τρίτο αγαλματίδιο της καριέρας της για την ερμηνεία ως «Σιδηρά Κυρία».


Στους Β’ ρόλους, εξάλλου, ο Κρίστοφερ Πάλμερ έγινε στα 82 του έτη ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ ( για τους «Πρωτάρηδες»), ενώ όπως αναμενόταν η Οκτάβια Σπένσερ ήταν αυτή που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο για τις «Υπηρέτριες».


Στα χάιλάιτ της βραδιάς, η «κλασική» απουσία του Γούντι Άλεν για να παραλάβει το βραβείο του (για Πρωτότυπο Σενάριο) αλλά και ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν, ο οποίος παραλαμβάνοντας το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου είπε… «σ’αγαπώ» στη μαμά στα ελληνικά!

Μακριές εντυπωσιακές τουαλέτες -κυρίως σε κόκκινο, μαύρο και λευκό- αλλά και διαμάντια εκατομμυρίων στόλισαν τις σταρ του Hollywood στην 84η απονομή των Όσκαρ. 



Related

awards 2164865806754332984

Follow us


item