News-Piper

Αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας του Ποδοσφαιριστή από την Ακράτα

Αναβιώνει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας η πολύκροτη υπόθεση της φριχτής δολοφονίας του 22χρονου ποδοσφαιριστή Θοδωρή ...

Αναβιώνει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας η πολύκροτη υπόθεση της φριχτής δολοφονίας του 22χρονου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Παναγούλια από την Ακράτα, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην παίκτη ριάλιτι, γνωστό επιχειρηματία Γιάννη Βάκρινο. 


Ο άτυχος ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί σε ημιθανή κατάσταση στις ράγες του τρένου στο Διακοπτό, λίγα μόλις μέτρα από το κλαμπ «Κουρσάρος», ιδιοκτησίας του Βάκρινου, με αποτέλεσμα οι υποψίες να πέσουν στον 53χρονο επιχειρηματία! 

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Γιάννη Βάκρινου και τριών ακόμη ατόμων -μεταξύ των οποίων και του 25χρονου σήμερα γιου του επιχειρηματία, Θανάση-, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για τη δολοφονία του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή τον Ιούλιο του 2006, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα από μηδενικής βάσης, όμως εξίσου πιθανό σενάριο είναι να δοθεί και νέα αναβολή λόγω της αποχής που έχουν εξαγγείλει οι δικηγόροι της Πάτρας. 

Η εξέλιξη αυτή στην υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία του Διακοπτού με τις λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας έρχεται μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Μποροδήμος κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία αθώωνε λόγω αμφιβολιών τον γνωστό επιχειρηματία και τον γιο του με ψήφους 5 έναντι 2, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι απαλλακτική ήταν η απόφαση και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους: τον μπάρμαν του «Κουρσάρου» αλλά και μία νεαρή κοπέλα η οποία είχε κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία.


Ο Θοδωρής Παναγούλιας είχε βρεθεί ημιθανής στις ράγες του τρένου στο Διακοπτό, φέροντας κακώσεις στο κεφάλι, ενώ είχε πεταχτεί από τον δράστη ή τους δράστες στις γραμμές για να φανεί σαν ατύχημα.
 


Οι υποψίες της αστυνομίας είχαν πέσει τότε στον 53χρονο Γιάννη Βάκρινο, καθώς η τελευταία φορά που είχε δει κάποιος ζωντανό τον 2
22χρονο ήταν στο μαγαζί του λίγες ώρες πριν. Η κατάληξη ήταν το δικαστήριο να αθωώσει, με απόφαση που εξέδωσε τον Αύγουστο του 2008, τους κατηγορουμένους προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα: ικανοποίησης από τους συγγενείς του 53χρονου επιχειρηματία, οι οποίοι στο άκουσμα της απόφασης που τον απάλλασσε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία ξέσπασαν σε λυγμούς χαράς, και από την άλλη αγανάκτησης από την πλευρά της οικογένειας του Θοδωρή Παναγούλια, η οποία ξέσπασε σε αποδοκιμασίες ακούγοντας την απόφαση. Η «Espresso» επικοινώνησε με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος σχολιάζοντας την πρωτόδικη απόφαση δήλωσε τα εξής: 

«Ηταν μια προκλητική απόφαση για τη νοημοσύνη όχι μόνο των δικαστών, αλλά και του μέσου ανθρώπου. Εμείς θα προσπαθήσουμε, χωρίς να θίξουμε το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, να βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μια νέα, δίκαιη απόφαση» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στη δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα εκτός απροόπτου, τη χαρακτήρισε σημαντική τόσο για το περί δικαίου αίσθημα όσο και για ολόκληρη την περιοχή της Αχαΐας. 



espresso

Follow us


item