News-Piper

Οι πρωταγωνιστές του νέου... "Thriller"

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι η δίκη της χρονιάς. Μπορεί να πέρασαν δύο χρόνια, όμως οι εκατομμύρια θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον θα πα...


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι η δίκη της χρονιάς. Μπορεί να πέρασαν δύο χρόνια, όμως οι εκατομμύρια θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον θα παρακολουθήσουν με την ίδια αγωνία την τελευταία πράξη του δράματος προκειμένου να μάθουν ποιος ευθύνεται για τον χαμό του «βασιλιά της ποπ». Και αυτή τη φορά το… «Thriller» έχει αναπάντεχους πρωταγωνιστές.



Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ
Ο δρ Κόνραντ Μάρεϊ πίστευε ότι είχε βρει τη δουλειά της ζωής του, μέχρι που κατάλαβε ότι αυτή η δουλειά μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή. Ο 58χρονος καρδιολόγος προσελήφθη από τον Μάικλ Τζάκσον για να τον παρακολουθεί κατά την προετοιμασία του για τη βρετανική περιοδεία «This Is It». Πρόλαβε όμως να εργαστεί γι’ αυτόν μόλις έξι βδομάδες, ενώ δεν πήρε ούτε ένα σεντ από τον μηνιαίο μισθό 150.000 δολαρίων που του είχε υποσχεθεί ο καλλιτέχνης.

Οι κατήγοροι υποστηρίζουν ότι η έντονη ερωτική ζωή του έγινε αιτία να μην έχει στραμμένη όλη την προσοχή του στον «βασιλιά της ποπ», όταν του χορήγησε την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή την ημέρα του θανάτου του. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι τις κρίσιμες ώρες ο δρ Μάρεϊ αντάλλασσε γραπτά μηνύματα με τρεις γυναίκες, σε μια περίοδο μάλιστα που συζούσε με μια τέταρτη, την 29χρονη Νικόλ Αλβάρες, μητέρα του γιου του.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ
Στην πρώτη μεγάλη υπόθεσή του βρέθηκε αναπάντεχα ο Εντ Τσέρνοφ, όταν κλήθηκε να υποστηρίξει τον δρα Μάρεϊ λίγη ώρα μετά τον θάνατο του Τζάκσον. Ο Τσέρνοφ εκπροσώπησε τον καρδιολόγο στην πρώτη ανάκρισή του από την αστυνομία, στην οποία εκείνος παραδέχτηκε ότι είχε χορηγήσει στον καλλιτέχνη δόση του «ενοχοποιητικού» αναισθητικού Propofol. Στόχος του Τσέρνοφ όμως ήταν να παραδώσει στη συνέχεια την υπόθεση σε κάποιον μεγαλοδικηγόρο με περισσότερη εμπειρία, όμως δεν προθυμοποοιήθηκε κανείς. Ετσι, έμεινε να ηγείται ο ίδιος της ομάδας υπεράσπισης. Ο Τσέρνοφ θα υποστηρίξει ότι ο γιατρός δεν χορήγησε τίποτα στον καλλιτέχνη που θα μπορούσε να τον σκοτώσει.

Για την αθώωση του κατηγορουμένου θα εργαστεί και ο βετεράνος δικηγόρος του Λος Αντζελες Τζέι Μάικλ Φλάναγκαν, ο οποίος είναι περισσότερο συνηθισμένος σε υποθέσεις με επώνυμους πρωταγωνιστές. Το 2007 είχε υπερασπιστεί την Μπρίτνεϊ Σπίαρς η οποία εκατηγορείτο για εγκατάλειψη θύματος τροχαίου, ενώ το 2004 είχε υπερασπιστεί μια νοσοκόμα η οποία είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο ενός ασθενούς εξαιτίας λανθασμένης χορήγησης Propofol! Η νοσοκόμα αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, την ίδια ακριβώς που αντιμετωπίζει και ο δρ Μάρεϊ, και τελικά αθωώθηκε.

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ
Ο Μάικλ Πάστορ είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελες, με μακρά ιστορία στην εκδίκαση υποθέσεων της showbiz από το 1983. Στο παρελθόν, είχε κρίνει ένοχο τον ηθοποιό Τζέισον Πρίσλεϊ για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, καθώς επίσης και έναν άντρα που εκατηγορείτο για παρενόχληση της Αμερικανίδας Ολυμπιονίκη Σον Τζόνσον.

Θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί απόλυτη σοβαρότητα στη δικαστική αίθουσα, έχει προειδοποιήσει ήδη τους ενόρκους ότι θα τιμωρηθούν με φυλάκιση, αν παραβιάσουν τους αυστηρούς κανόνες του. Τους έχει ζητήσει να μη μιλήσουν σε κανέναν για την υπόθεση, «ούτε καν μέσω τηλεπαθητικής επικοινωνίας»!

Επιπλέον, τους έχει απαγορέψει να πραγματοποιούν σχετικές αναζητήσεις στο Internet, αλλά και να διαβάζουν ή να γράφουν μηνύματα σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αμερόληπτη επιλογή τους συνέταξε ερωτηματολόγιο τριάντα σελίδων με εκατόν δεκαεπτά ερωτήσεις, ρωτώντας τους μεταξύ άλλων αν υποφέρουν από αϋπνία, αν γνωρίζουν φάρμακα όπως το Propofol, αν έχουν παρακολουθήσει την ταινία «This Is It» και αν έχουν συναντήσει από κοντά μέλη της οικογένειας Τζάκσον.


Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ
Ο αναπληρωτής εισαγγελέας του Λος Αντζελες Ντέιβιντ Γουόλγκρεν έχει μεγάλη εμπειρία σε δίκες με ηχηρά ονόματα. Πρόσφατα, υποστήριξε με επιτυχία τον σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι στην προσπάθειά του να μην εκδοθεί από την Ελβετία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετώπιζε τις κατηγορίες παιδικής κακοποίησης που τον βάραιναν από το 1977.

Στη δίκη του Τζάκσον στόχος του είναι να πείσει τους ενόρκους ότι ο δρ Μάρεϊ επέδειξε αμελή συμπεριφορά, αφού εγκατέλειψε το δωμάτιο του καλλιτέχνη ενώ του είχε χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση Propofol. Να σημειωθεί ότι ο Γουόλγκρεν έχει κερδίσει ήδη μία σημαντική μάχη στη συγκεκριμένη δίκη, αφού κατάφερε να πείσει τον δικαστή να μην επιτρέψει μαρτυρίες από γιατρούς που θα παρουσίαζαν λεπτομερώς την εξάρτηση του Τζάκσον σε συγκεκριμένα φάρμακα.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Ανάμεσα στους πιθανότερους μάρτυρες κατηγορίας είναι τα μεγαλύτερα παιδιά του καλλιτέχνη, ο Πρινς και η Πάρις, που βρέθηκαν στο πλευρό του πατέρα τους τη στιγμή που ο δρ Μάρεϊ προσπαθούσε να τον επαναφέρει στη ζωή.
Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η κατάθεση του σωματοφύλακα του Τζάκσον, του Αλμπέρτο Αλβάρες, ο οποίος στην προανάκριση είχε αποκαλύψει ότι ο δρ Μάρεϊ του είχε ζητήσει να καθαρίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία και τα ιατρικά εργαλεία πριν καλέσουν την αστυνομία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του δεύτερου σωματοφύλακα, του Φαχίμ Μοχάμεντ, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι ο δρ Μάρεϊ δεν γνώριζε την τεχνική ανάνηψης.

ΚΑΘΡΙΝ ΤΖΑΚΣΟΝ : Η μητέρα του Μάικλ μιλάει για την επιμέλεια των τριών παιδιών του
«Η Πάρις ακόμα κοιμάται με ένα τζάκετ του πατέρα της»
«ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΜΑΪΚΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΘΑ ΤΟΥ ΜΟΙΑΣΟΥΝ ΟΛΑ»
«Είναι δύσκολο να είσαι μητέρα και να χάνεις το παιδί σου». Ακροβατώντας ανάμεσα στις γλυκές αναμνήσεις και στη θλίψη του άδικου τέλους, η μητέρα του Μάικλ Τζάκσον άνοιξε την καρδιά της δύο χρόνια μετά τον θάνατο του «βασιλιά της ποπ» και μίλησε για την επόμενη μέρα.

«Πιστεύω στη μετενσάρκωση και νιώθω ότι θα ξαναδώ κάποια στιγμή τον γιο μου» δηλώνει η 81χρονη Κάθριν Τζάκσον, χωρίς να κρύβει τον πόνο που νιώθει ακόμα από τη μεγάλη απώλεια. Προσπαθεί όμως, όπως λέει, να είναι δυνατή, αφού υπό την επιμέλειά της έχει τα τρία παιδιά του καλλιτέχνη.

«Η Πάρις, ο Πρινς και ο Μπλάνκετ υποφέρουν με διαφορετικό τρόπο. Ο Πρινς προσπαθεί να φαίνεται πιο δυνατός από τους άλλους. Η Πάρις, από την άλλη μεριά, κοιμάται ακόμα με ένα από τα τζάκετ του πατέρα της. Επιμένει μάλιστα να μην το πλύνουμε ποτέ ,γιατί θέλει να μυρίζει το άρωμά του» λέει η μητέρα του Μάικλ Τζάκσον. Προσθέτει μάλιστα ότι και τα τρία παιδιά πηγαίνουν σε σχολή υποκριτικής, αν και η Πάρις δεν έχει ανάγκη από μαθήματα, αφού είναι γεννημένη ηθοποιός. «Βλέπω τον Μάικλ και στα τρία παιδιά του. Θα του μοιάσουν όλα, ιδιαιτέρως η Πάρις».

Η μητέρα του «βασιλιά της ποπ» δεν διστάζει ωστόσο να αναφερθεί και στα αδέλφια του καλλιτέχνη, τα οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στα μαχαίρια εξαιτίας της επικείμενης συναυλίας-αφιέρωμα στον μεγάλο σταρ, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάρντιφ στις 8 Οκτωβρίου. Σχολιάζοντας την αντίθετη στάση του γιου της Ζερμέν, η κυρία Τζάκσον λέει: «Ο Ζερμέν πιστεύει ότι δεν είναι η σωστή στιγμή, επειδή είναι σε εξέλιξη η δίκη. Ο Μάικλ όμως έχει φύγει εδώ και δύο χρόνια. Η δίκη αναβαλλόταν διαρκώς. Δεν ξέραμε πότε θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Ζερμέν δικαιούται να έχει την άποψή του».

Με την αφορμή αυτήν, η κυρία Τζάκσον διαψεύδει και τις φήμες που θέλουν τα αδέλφια τσακωμένα και τονίζει ότι, όπως κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της, έτσι και εκείνοι έχουν τα δικά τους: «Δεν μπορείς να αλλάξεις έναν άνθρωπο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς» διευκρινίζει.

«ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ»
«Ο Μάικλ φοβόταν ότι κάποιος τον κυνηγούσε και προσπαθούσε να τον σκοτώσει» αποκαλύπτει η 81χρονη Κάθριν Τζάκσον, τονίζοντας ότι ο καλλιτέχνης δεν μπορούσε να καταλάβει τι κακό είχε κάνει.

«Δεν ήταν παρανοϊκός, ούτε πανικοβαλλόταν. Ενιωθε απλώς ότι κάτι θα του συνέβαινε». Και καθώς οι χειρότεροι φόβοι του «βασιλιά της ποπ» επαληθεύτηκαν, η μητέρα του σπεύδει να αποκαταστήσει τη φήμη του γιου της μιλώντας για το σκάνδαλο παιδοφιλίας που είχε ξεσπάσει γύρω από το όνομά του. «Κάποιοι προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τον κόσμο εναντίον του. Ολα αυτά περί σεξουαλικής παρενόχλησης ήταν ένα ψέμα. Η Οπρα Γουίνφρεϊ λέει ότι, αν ένα παιδί σού πει κάτι, να το πιστέψεις. Ομως, τελικά ισχύει το αντίθετο. Το πρώτο παιδί που κατηγόρησε τον Μάικλ παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα, επειδή τον ανάγκασε ο πατέρας του, προφανώς γιατί ήθελε χρήματα».

espresso

Follow us


item