Η πρεμιέρα της εκπομπής «Παρέα στην Κουζίνα»
Πρεμιέρα έκανε σήμερα η εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα» με τον Γιώργος Καπουτζίδης και τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου ... Οι δύο φίλοι μπήκαν σ...
http://news-piper.blogspot.com/2011/10/blog-post_8521.html
Οι δύο φίλοι μπήκαν στην κουζίνα και ετοίμασαν αρχικά μια εύκολη μπρουσκέτα, στην συνέχεια πράσινη σαλάτα με παντζάρι και τελείωσαν με Ψαρονέφρι μαγειρεμένο με τυρί κρέμα....
Συνταγές
Εύκολη μπρουσκέτα
Θα χρειαστείτε:
4 χοντρές φέτες από χωριάτικη φρατζόλα
200 γραμμάρια Philadelphia με σκόρδο και χορταρικά
λίγο ελαιόλαδο
2 τομάτες κομμένες σε μικρά τετράγωνα
Λίγη πάπρικα για πασπάλισμα
200 γραμμάρια Philadelphia με σκόρδο και χορταρικά
λίγο ελαιόλαδο
2 τομάτες κομμένες σε μικρά τετράγωνα
Λίγη πάπρικα για πασπάλισμα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Για 4 σάντουιτς
Για 4 σάντουιτς
Για να φτιάξετε τις μπρουσκέτες:
Κόβετε τέσσερις φέτες 3ων εκατοστών από μια χωριάτικη φρατζόλα.
Σε κάθε φέτα αλείφετε με μια μικρή σπάτουλα από 50 γραμμάρια Philadelphia.
Προσθέτετε δύο τρεις σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε μπρουσκέτα και πασπαλίζετε με κυβάκια τομάτας και λίγη πάπρικα
Σε κάθε φέτα αλείφετε με μια μικρή σπάτουλα από 50 γραμμάρια Philadelphia.
Προσθέτετε δύο τρεις σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε μπρουσκέτα και πασπαλίζετε με κυβάκια τομάτας και λίγη πάπρικα
Υλικά
1 ματσάκι ρόκα
1 σαλάτα πράσινη
1 σαλάτα λόλα κόκκινη
2 μεγάλα παντζάρια τριμμένα
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γραμμάρια Philadelphia
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
60 ml χυμό πορτοκαλιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σαλάτα πράσινη
1 σαλάτα λόλα κόκκινη
2 μεγάλα παντζάρια τριμμένα
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γραμμάρια Philadelphia
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
60 ml χυμό πορτοκαλιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα σαλατικά τα οποία έχουν πλυθεί πολύ καλά και τα κόβετε με το χέρι σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τρίφτη τρίβετε τα παντζάρια αφού τα έχετε καθαρίσει και στην συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά το Philadelphia μαζί με το ελαιόλαδο το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού και στην συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα η μια μεγάλη σαλατιέρα.
Σε ένα τρίφτη τρίβετε τα παντζάρια αφού τα έχετε καθαρίσει και στην συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά το Philadelphia μαζί με το ελαιόλαδο το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού και στην συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα η μια μεγάλη σαλατιέρα.
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα ψαρονέφρι
12 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
40 μικρές πατάτες
λίγο χοντρό αλάτι
200 γραμμάρια Philadelphia
2 σφηνάκια μαυροδάφνη η κόκκινο κρασί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
12 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
40 μικρές πατάτες
λίγο χοντρό αλάτι
200 γραμμάρια Philadelphia
2 σφηνάκια μαυροδάφνη η κόκκινο κρασί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
Για 4 άτομα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλένετε καλά τις πατάτες τις στεγνώνετε και τις κόβετε στα τέσσερα.
Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί μαζί με λίγο χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 30 35 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε από τον φούρνο ζεστές και προσθέτετε από πάνω το μισό Philadelphia έτσι ώστε να λιώσει και να δώσει απολαυστική γεύση.
Κόβετε σε λεπτά κομμάτια το ψαρονέφρι και το μαρινάρετε απλά με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο σβήνετε με την Μαυροδάφνη και προσθέτετε το υπόλοιπο Philadelphia και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα τοματίνια και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Σερβίρετε το ψαρονέφρι μαζί με τις πατάτες φούρνου σε ατομικά πιάτα η σε μια πιατέλα.
Πλένετε καλά τις πατάτες τις στεγνώνετε και τις κόβετε στα τέσσερα.
Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί μαζί με λίγο χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 30 35 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε από τον φούρνο ζεστές και προσθέτετε από πάνω το μισό Philadelphia έτσι ώστε να λιώσει και να δώσει απολαυστική γεύση.
Κόβετε σε λεπτά κομμάτια το ψαρονέφρι και το μαρινάρετε απλά με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο σβήνετε με την Μαυροδάφνη και προσθέτετε το υπόλοιπο Philadelphia και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα τοματίνια και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Σερβίρετε το ψαρονέφρι μαζί με τις πατάτες φούρνου σε ατομικά πιάτα η σε μια πιατέλα.