News-Piper

Κροκόδειλος 6,5 μέτρων στις Ν. Φιλιππίνες

Από την απειλή ενός γιγάντιου κροκόδειλου, μήκους περίπου 6,5 μέτρων και βάρους άνω του ενός τόνου, απαλλάχθηκαν οι κάτοικοι του Bunawa...


Κροκόδειλος 6,5 μέτρων στις Ν. Φιλιππίνες
Από την απειλή ενός γιγάντιου κροκόδειλου, μήκους περίπου 6,5 μέτρων και βάρους άνω του ενός τόνου, απαλλάχθηκαν οι κάτοικοι του Bunawan, μιας απομακρυσμένης πόλης στις νότιες Φιλιππίνες.
Ο αρσενικός κροκόδειλος είχε γίνει το τελευταίο διάστημα ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα σκότωσε έναν νεροβούβαλο, ενώ πιθανολογείται ότι επιτέθηκε κι εναντίον ενός ψαρά, που αγνοείται απ' τον περασμένο Ιούλιο.

Το τεράστιο ερπετό κατάφεραν να πιάσουν ζωντανό οι κάτοικοι με τη βοήθεια ειδικών και πρόκειται για το μεγαλύτερο του είδους του που έχει πιαστεί ποτέ ζωντανό στη χώρα, ίσως και σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Προκειμένου να συρθεί το βάρους 1.075 κιλών ερπετό από ένα ποτάμι σε ξέφωτο... επιστρατεύθηκαν 100 άτομα, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε γερανός για να τον σηκώσει πάνω σ' ένα φορτηγό.
Οι κάτοικοι ελπίζουν να μετατρέψουν τον κροκόδειλο σε ατραξιόν ενός υπό κατασκευή οικολογικού πάρκου. Ταυτόχρονα, έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό ενός ακόμη μεγαλύτερου, που παραμονεύει όπως υποπτεύονται στους βάλτους της γύρω περιοχής.

megatv

Follow us


item