News-Piper

Σ.Καλαθάς: Η συνάντηση του με την Sarah Jessica Parker

Ομολογεί ότι βίωσε ένα μαγευτικό δεκαπενθήμερο γεμάτο συγκινήσεις. Ο Στέλιος Καλαθάς μοιράζεται με την «Espresso της Κυριακής» το άλμπουμ ...

Ομολογεί ότι βίωσε ένα μαγευτικό δεκαπενθήμερο γεμάτο συγκινήσεις. Ο Στέλιος Καλαθάς μοιράζεται με την «Espresso της Κυριακής» το άλμπουμ των διακοπών του και περιγράφει μερικές από τις αξέχαστες στιγμές που έζησε στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο. Δεν είναι λίγο εξάλλου το να γνωρίζεις τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, ούτε και να συναντάς εκατοντάδες Ελληνες που συγκινούνται ακούγοντας έστω και μία... πενιά στα ελληνικά!
   
«Ηταν ένα ταξίδι εμπειρία ζωής» ομολογεί ο αγαπημένος ηθοποιός στην «Espresso της Κυριακής» και συνεχίζει αναφερόμενος στα όσα έζησε στη Νέα Υόρκη: «Αυτή η πόλη επιβεβαιώνει τον τίτλο της μητρόπολη του κόσμου. Οταν είσαι καλλιτέχνης, βλέπεις εκεί τα καινούργια πράγματα που γεννιούνται. Είχα πραγματικά τη χαρά να παρακολουθήσω τέσσερις παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ. 



Είδα το εκπληκτικό μιούζικαλ “Spiderman”, όπου ηθοποιοί και ακροβάτες περπατούν στο ταβάνι. Είναι απίστευτα εντυπωσιακό. Είναι το Νο 1 μιούζικαλ στην Αμερική. Εκανα επίσης ένα μίνι σεμινάριο πάνω σε μια μέθοδο υποκριτικής με βάση τα συναισθήματα για τα σεμινάρια της συναισθηματικής διαλεκτικής στα οποία διδάσκω. Προσπάθησα να “ρουφήξω” τον πολιτισμό αυτής της πόλης» ομολογεί ο Στέλιος Καλαθάς. Οσο για την πιο τρελή εμπειρία του; Δεν κρύβει ότι «έκανα τον γύρο της Νέας Υόρκης με ελικόπτερο. Ηταν καταπληκτικό! Περάσαμε ανάμεσα στους ουρανοξύστες. Νιώθεις σαν να συμμετέχεις σε χολιγουντιανή ταινία».


Η συνάντηση με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ!
Η Νέα Υόρκη πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις… Πολύ περισσότερο βεβαίως όταν σου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσεις τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Ο ηθοποιός περιγράφει στην «Εspresso της Κυριακής» τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα σταρ: «Καθόταν δίπλα μου στο μιούζικαλ “Μπίλι Ελιοτ”. Συστηθήκαμε και μου είπεε ότι αγαπά πολύ την Ελλάδα, ότι έχει έρθει πολλές φορές και αποτελεί αγαπημένο της προορισμό. Είναι πολύ γλυκιά και σεμνή και από κοντά είναι πολύ πιο όμορφη».


Τρεις βραδιές γεμάτες… Ελλάδα!

Από την πρωτεύουσα του σύγχρονου πολιτισμού, στη μεγαλούπολη του Καναδά για ένα μοναδικό, ελληνικό φεστιβάλ. Ο Στέλιος Καλαθάς περιγράφει: «Κρατά τρεις ημέρες. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πόλη του Καναδά. Περνούν από εκεί περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι που θέλουν να δουν τα ελληνικά έθιμα, να απολαύσουν τα φαγητά και τη μουσική μας. Το Τορόντο για τρεις ημέρες γίνεται Ελλάδα».

Ο ίδιος μάλιστα δεν κρύβει τη συγκίνησή του από την επαφή του με τους Ελληνες. Οπως ομολογεί, «είναι πολύ συγκινητικό. Είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για τη χώρα μας απ’ ό,τι εμείς. Μου έκανε εντύπωση πόσο κλαίγανε όταν ακούγανε τα ελληνικά τραγούδια. Σέβονται την Ελλάδα» ομολογεί ο ηθοποιός, ο οποίος όχι απλώς παρουσίασε μέρος του φεστιβάλ αλλά ερμήνευσε και δύο τραγούδια, το «Πες μου μια λέξη» και «Τα σμυρναίικα τραγούδια» για τους ομογενείς που στην κυριολεξία τον λάτρεψαν. «Ηταν πολύ γλυκείς» αναφέρει ο Στέλιος Καλαθάς.


Στους καταρράκτες του Νιαγάρα!

Επόμενη στάση του ηθοποιού ήταν οι καταρράκτες του Νιαγάρα. «Μια χώρα εκατόν πενήντα χρόνων χωρίς ιδιαίτερη ιστορία και βλέπεις πώς έχουν αξιοποιήσει τα πάντα, και εμείς έχουμε οικισμούς τριών χιλιάδων χρόνων μες στα σκουπίδια και στα γκράφιτι.

Πιο πολύ με εντυπωσίασε το πόσο οργανωμένα ήταν τα πάντα γύρω από τους καταρράκτες, παρά οι ίδιοι». Οσο για τα επόμενα σχέδιά του; Σε λίγες ημέρες ξεκινά πρόβες στο Θέατρο Ανεσις, στη σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς, για το έργο «Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ», σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ, ενώ οργανώνει παράλληλα τον καινούργιο κύκλο σεμιναρίων όπου θα διδάξει τη μέθοδο υποκριτικής στο Art studio Φακανάς. 




Follow us


item