News-Piper

Ποιοι διάσημοι αποθέωσαν τον "βασιλιά" Κέβιν Σπέισι

Ηταν το πολιτιστικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού και, όπως ήταν αναμενόμενο, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου γνώρισε τιμές και δόξες.  ...

Ηταν το πολιτιστικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού και, όπως ήταν αναμενόμενο, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου γνώρισε τιμές και δόξες.

 Σε ρυθμούς Κέβιν Σπέισι, ή καλύτερα «Ριχάρδου Γ’», κινήθηκε την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το ωραιότερο θέατρο του κόσμου. Διάσημοι από όλο τον κόσμο αλλά και Ελληνες, πολιτικοί, καλλιτέχνες και διανοούμενοι έσπευσαν με κάθε μέσο στο θέατρο του Πολυκλείτου για να χειροκροτήσουν την πολυσυζητημένη συνεύρεση του Κέβιν Σπέισι και του Σαμ Μέντες, που χρόνια μετά το «American Beauty», που χάρισε και στους δύο το Οσκαρ, έκαναν μία ακόμα ανεπανάληπτη επιτυχία, θεατρική αυτή τη φορά, με τον «Ριχάρδο Γ’» του Σαίξπηρ. Το θέατρο του Πολυκλείτου βούλιαξε.


 Πάνω από 27.000 θεατές αποθέωσαν και τις τρεις ημέρες όρθιοι τον διάσημο ηθοποιό σε μια παράσταση που ανέβηκε στο Λονδίνο και επαινέθηκε από τους κριτικούς, οι οποίοι μίλησαν για δυνατή ερμηνεία του Κέβιν Σπέισι στον ομώνυμο σαιξπηρικό ρόλο. Ο Σπέισι, υπό την καθοδήγησή του Μέντες, υποδύθηκε έναν Ριχάρδο Γ’ με το πόδι δεμένο σε μεταλλικό πλέγμα και άφησε εποχή. Ο πρωταγωνιστής, μάλιστα, για να ανταποκριθεί στις φυσικές απαιτήσεις του ρόλου, όπως παραδέχεται σε σημείωμά του στο πρόγραμμα της παράστασης, έκοψε το κάπνισμα και το ποτό. Ο Σπέισι έφθασε στη χώρα μας την περασμένη Τρίτη και επέλεξε ως τόπο διαμονής το Γιαλάσι. Εκεί γιόρτασε και τα γενέθλιά του. Συμπλήρωσε το 52ο έτος της ζωής του. Φανατικοί θαυμαστές του Κέβιν Σπέισι έφθασαν με σκάφη και φουσκωτά στην παλιά Επίδαυρο.
Ανάμεσα στους θεατές διακρίναμε την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη με τον σύζυγό της Γεράσιμο Αρσένη και την κορούλα τους, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Βούγια, τον Σήφη και τη Μίνα Βαλυράκη, τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ, την Αννα Νταλάρα, που τη συνόδευε ο Σταμάτης Φασουλής, τον σερ Πίτερ Χολ, τον συλλέκτη Τσαρλς Σάατσι, τον Τζον Μάλκοβιτς και τον Γουίλεμ Νταφόε, τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, τη Νόνικα Γαληνέα, τον Λευτέρη Βογιατζή, τη Φιλαρέτη Κομνηνού, τη Ρένη Πιττακή, τη Μαρία Ναυπλιώτου παρέα με τον Διονύση Φωτόπουλο, τη Μαριάννα Λάτση, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με τη γυναίκα του Φοίβη και την κόρη τους, τον Γιάννη Μπέζο και τη Ναταλία Τσαλίκη, τον Δημήτρη Λιγνάδη, τη Μαρία Σολωμού, τον Σάκη Ρουβά, την Ελένη Κούρκουλα με τον σύζυγό της Διονύση Παναγιωτάκη, τον Ηλία Ψινάκη, τους δημοσιογράφους Θεοδωράκη, Παπαχελά και Ταγματάρχη, τον Δημήτρη Λιγνάδη κ.ά.

 espresso

Follow us


item