News-Piper

Ο Oscar Pistorius προκρίθηκε για Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Oscar Pistorius έκανε μία εκπληκτική κούρσα στο μίτινγκ του Lignano στην Ιταλία, φτάνοντας τα 45.07 στα 400 μέτρα, και έπιασε το όριο Α, ...


Ο Oscar Pistorius
Ο Oscar Pistorius έκανε μία εκπληκτική κούρσα στο μίτινγκ του Lignano στην Ιταλία, φτάνοντας τα 45.07 στα 400 μέτρα, και έπιασε το όριο Α, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού (27 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου), ενώ έφτασε ακόμη πιο κοντά στη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012!



Με αυτή την επίδοση ο Pistorius περιμένει πλέον να τον επιλέξει η εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες, ώστε να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας του.
Ο Pistorius τρέχει με δύο ειδικά διαμορφωμένα προσθετικά πόδια, καθώς έχει ακρωτηριαστεί από τη βρεφική του κιόλας ηλικία. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει υπεράριθμες αναλύσεις που έχουν αποδείξει ότι ο 24χρονος σήμερα Pistorius έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω των προσθετικών μελών, όχι όμως τέτοιο που του δίνει σαφές πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.



disabled

Follow us


item