News-Piper

Μανιφέστο οργής από τον μακελάρη της Νορβηγίας

Η μοναδική ανάρτηση του σφαγέα του Όσλο στο Twitter    δεν ήταν τελικά η μοναδική προειδοποίησή του για τα άρρωστα σχέδιά του. Ο ακροδεξιό...


Η μοναδική ανάρτηση του σφαγέα του Όσλο στο Twitter  δεν ήταν τελικά η μοναδική προειδοποίησή του για τα άρρωστα σχέδιά του.

Ο ακροδεξιός Breivik τα είχε σχεδιάσει όλα με κάθε λεπτομέρεια και φρόντιζε να ενημερώνει για κάθε του βήμα μέσα από το διαδίκτυο. Μέχρι και βίντεο στο YouTube είχε ανεβάσει, προπαγανδίζοντας την απέχθειά του γι΄αυτό που ο ίδιος θεωρούσε ως «αυξανόμενη επιρροή των μουσουλμάνων στην Ευρώπη».

Ο παραλογισμός του 32χρονου φαίνεται να μην έχει όρια, αφού έγινε γνωστό ότι διατηρούσε blog το οποίο ενημέρωνε καθημερινώς για την πρόοδο των σχεδίων του.
 

«Τετάρτη 4 Μαΐου, 3η μέρα: Τελείωσα το φτιάξιμο των μεταλλικών σκελετών για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και ολοκληρώνω άλλα πρακτικά θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό»,έγραφε στο ημερολόγιό του.

«Σάββατο, 11 Ιουνίου, 41η μέρα: Προσευχήθηκα σήμερα για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό. Εξήγησα στο Θεό ότι εκτός κι αν θέλει την Μαρξιστική – Ισλαμική συμμαχία και σίγουρα την ισλαμική κατάληψη της Ευρώπης, πρέπει να σιγουρευτεί ότι οι μαχητές που πολεμούν για την ευρωπαϊκή χριστιανοσύνη θα επικρατήσουν», συνέχιζε.

Ο ίδιος, εμφανίζεται αμετανόητος για το μακελειό που προκάλεσε και στο δικηγόρο του δήλωσε ότι οι πράξεις του μπορεί να ήταν φρικιαστικές, αλλά αναγκαίες!

Στο αρρωστημένο του μυαλό τα είχε σχεδιάσει όλα.

«Παρασκευή 2 Ιουλίου, 82η μέρα: προκάλεσα εκρήξεις σε προαποφασιμένα μέρη. Έχω αρκετό υλικό για 20 εκρήξεις. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τελευταία καταχώρηση. Είναι Παρασκευή 2 Ιουλίου, 12:51 μ.μ.», έγραψε και προχώρησε ακάθεκτος για να εφαρμόσει τα σχέδιά του.

Ο Breivik τοποθέτησε την Παρασκευή 22 Ιουλίου, όπως είχε προαναγγείλει, μια βόμβα στα γραφεία των κεντρικών κτιρίων της κυβέρνησης και μετά, φορώντας στολή αστυνομικού κατευθύνθηκε στο νησί Ουτόγια, όπου εκτέλεσε εν ψυχρώ 85 νέους ανθρώπους.

Οι μάρτυρες λένε ότι την ώρα που τους δολοφονούσε γελούσε, ενώ μέρος του σχεδίου του ήταν και η σύλληψή του. Ήθελε λέει να γίνουν γνωστές οι θέσεις του. Ήθελε να γίνει διάσημος. Να μείνει στην ιστορία ως το «χειρότερο τέρας μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο». Και τα κατάφερε.

Τη Δευτέρα θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου και θα προσπαθήσει να γίνει… διάσημος, για τους πολύ λάθος λόγους όμως.

star

Follow us


item