News-Piper

Δύο μεγάλοι σεισμοί στην Νέα Ζηλανδία

Τεράστιες υλικές ζημιές και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των δύο μεγάλων σεισμών που συγκλόνισαν τα ξημερώ...


Τεράστιες υλικές ζημιές και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των δύο μεγάλων σεισμών που συγκλόνισαν τα ξημερώματα την πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Η κατάσταση των μέχρι στιγμής 10 ελαφρά τραυματισμένων δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι η ισχυρότερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6 βαθμών και καταγράφηκε στις 14:20 τοπική ώρα (05:20 ώρα Ελλάδος σήμερα).

Σύμφωνα και με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών, με επίκεντρο 14 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης και εστιακό βάθος 9 χλμ. 


Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μεγέθους άνω των 4,3 βαθμών καταγράφηκαν από τις 03:29' ώρα Ελλάδος.  Τα κτίρια που στεγάζουν καταστήματα και γραφεία εκκενώθηκαν σε όλη την πόλη, η οποία ακόμη προσπαθεί να συνέλθει σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το σεισμό των 6,3 βαθμών που σκότωσε 181 ανθρώπους και προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.
star

Follow us


item