« Botrini ’ s Project » Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 21:00 Η κουζίνα ενός εστιατορίου είναι ένας χώρος γεμάτος πάθος και ένταση: Εκεί οι άνθρωπο...
«Botrini’s Project»
Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 21:00
Η κουζίνα ενός εστιατορίου είναι ένας χώρος γεμάτος πάθος και ένταση: Εκεί οι άνθρωποι δημιουργούν, συνεργάζονται, διαφωνούν, ενώ αισθάνονται την πίεση του χρόνου και την ανάγκη να εκτελέσουν τη δουλειά τους άψογα, καθημερινά.
Ένα εστιατόριο δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά για πολύ καιρό χωρίς το σωστό μίγμα ανθρώπων. Η σύνθεση της ομάδας της κουζίνας μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία ή την αποτυχία. Αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο διάσημος σεφ Έκτορας Μποτρίνι καθώς έχει ήδη στήσει δύο επιτυχημένα και πολυβραβευμένα εστιατόρια.
Ο Έκτορας όμως γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι αν ψάξεις προσεκτικά, μπορείς να ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρούς στα πιο αναπάντεχα μέρη: Ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν την απαιτούμενη επαγγελματική κατάρτιση αλλά έχουν το ταλέντο, την αποφασιστικότητα και τον ζήλο να μάθουν και να εξελιχθούν. Το μόνο που χρειάζονται είναι μία ευκαιρία.
Στη νέα εκπομπή του Alpha, Botrini’s Project, ακολουθούμε τον Έκτορα Μποτρίνι καθώς αναλαμβάνει μια διπλή πρόκληση: Το άνοιγμα του πρώτου του εστιατορίου στην Αθήνα αποτελεί ένα απαιτητικό και επισφαλές εγχείρημα από μόνο του. Το περιβάλλον είναι άκρως ανταγωνιστικό, ενώ οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες έχουν επηρεάσει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές. Αλλά ο Έκτορας δεν σταματάει εκεί. Βλέπει τη νέα του επιχειρηματική κίνηση και σαν μία ευκαιρία να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει νέους ανθρώπους που
έχουν αναγκαστεί να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά, επαγγελματικά, προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα. Στόχος του είναι να τους κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους καθώς και ότι μπορούν να χτίσουν μία καριέρα στον κλάδο της εστίασης. Μαζί με μια ομάδα επαγγελματιών σεφ, εκπαιδεύει μια ομάδα νέων με μηδενική εμπειρία στην κουζίνα, προκειμένου να στελεχώσουν το καινούργιο του εστιατόριο. Ρισκάροντας τη φήμη του ως σεφ και ως εστιάτορας, ο Έκτορας Μποτρίνι δεν επενδύει απλώς σε μία νέα επιχείρηση, αλλά και σε μία απροσδόκητη ομάδα ανθρώπων, εμφυσώντας τους την πεποίθηση ότι μπορούν να καταφέρουν ό,τι επιθυμούν, παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Μοιράζεται μαζί τους το πάθος, τον ενθουσιασμό, τον δυναμισμό και την τόλμη που τον χαρακτηρίζουν, και τους δίνει αυτό που χρειάζονταν περισσότερο: Μία ευκαιρία.
Στο ένατο επεισόδιο του «Botrini’s Project» οι εκπαιδευόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη πρόκληση.
Καθώς τα μαθήματα ολοκληρώνονται, οι εκπαιδευόμενοι του Έκτορα Μποτρίνι καλούνται να μαγειρέψουν για τους συγγενείς και τους φίλους τους. Σε έναν υπέροχο χώρο, οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να αποδείξουν στους δικούς τους ανθρώπους ότι έχουν μάθει να μαγειρεύουν και να τους πείσουν ότι η μαγειρική είναι το πάθος τους.
Στην κουζίνα η πίεση είναι μεγάλη καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν ομάδα. Η επικοινωνία μεταξύ τους δεν είναι καλή και το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο. Ο Έκτορας Μποτρίνι απογοητεύεται καθώς συνειδητοποιεί πως οι συγγενείς και οι φίλοι των παιδιών δεν θα καταφέρουν να φάνε.
Ο εκνευρισμός κυριαρχεί και θα οδηγήσει κάποιους στα άκρα.
Ο σεφ θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση όταν σημαντικές αποκαλύψεις θα έρθουν στην επιφάνεια.
Την ίδια ώρα, ένας από τους εκπαιδευόμενους δείχνει αποφασισμένος να εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Ένα καινούργιο εστιατόριο που διεκδικεί μία θέση στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Μια ομάδα νέων ανθρώπων που ξεκινούν από το μηδέν για να φτάσουν στην κορυφή.
Ένας διακεκριμένος σεφ, ο Έκτορας Μποτρίνι, που παίρνει το ρίσκο να κάνει και τα δύο πραγματικότητα.
Το νέο επεισόδιο του «Botrini’s Project» έρχεται στον Alpha την Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 21:00.