News-Piper

Το άστατο παρελθόν του Στρος Καν

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι μπροστά του ακόμη και πρωθυπουργοί «στέκονται προσοχή» και κρέμονται από κάθε του λέξη. Είναι ο άνθρωπο...

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι μπροστά του ακόμη και πρωθυπουργοί «στέκονται προσοχή» και κρέμονται από κάθε του λέξη. Είναι ο άνθρωπος που ελέγχει τις οικονομίες κρατών αλλά και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Κι όμως, όπως φαίνεται, ο ίδιος άνθρωπος δε μπορεί να ελέγξει τις αδυναμίες του. Για την ακρίβεια, ΤΗΝ αδυναμία του: τις γυναίκες!

Μπορεί να είναι αυθεντία στα οικονομικά αλλά στον αυτοέλεγχο παίρνει «μηδέν»! Ο Στρος Καν έχει ήδη καταπατήσει το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» των αρχαίων Ελλήνων και μετρά μέχρι τώρα τρεις ερωτικές… περιπέτειες–παραστρατήματα! Μέχρι και βιβλίο έχει γραφτεί για τις ερωτικές αδυναμίες του διευθυντή του ΔΝΤ!



Ο καζανόβας Γάλλος πολιτικός είναι παντρεμένος από το 1991 με τη δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ (έχει παντρευτεί άλλες δύο φορές), η οποία έχει αποδειχθεί αρκετά… διαλλακτική στα παραστρατήματα του συζύγου της!

«Προσπάθησε να ανοίξει το τζιν μου και τον κλώτσησα»


«Ήθελε να του κρατάω το χέρι για να μου απαντά στις ερωτήσεις. Μετά το χέρι προχώρησε στο μπράτσο και μετά συνέχισε… Στο τέλος αναγκάστηκα να παλέψω μαζί του και να τον κλωτσήσω αφού προσπάθησε να ανοίξει το τζιν μου» είχε δηλώσει δημόσια η Τριστάν Μπανόν η νεαρή δημοσιογράφος που είχε πάει στο γραφείο του Στρος Καν το 2002 για να του πάρει συνέντευξη για το περιοδικό που εργαζόταν.

Η νεαρή και όμορφη κοπέλα είχε μάλιστα τονίσει ότι φεύγοντας βιαστικά από το γραφείο του μετά από όλα αυτά, ο Γάλλος πολιτικός της είχε στείλει μήνυμα στο κινητό το οποίο έγραφε «σας τρομάζω;»!

Η «προστατευόμενη» 26χρονη φοιτήτρια

Έχει περάσει μία 5ετία και ο «ατακτούλης» Στρος Καν δεν έχει απασχολήσει με την αδυναμία του τα μέσα ενημέρωσης.

Έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και το ατυχές περιστατικό με την Τριστάν Μπανόν έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Και κάπου εκεί εμφανίζεται η Εμιλί Μπιέ, η 26χρονη φοιτήτρια πολιτικών επιστημών και ένθερμη οπαδός της απόπειρας του για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας.

Η Εμιλί Μπιέ γίνεται προστατευόμενή του και κερδίζει εκτός της υποστήριξής του και μία θέση στο κέντρο ερευνών του ΔΝΤ. Τα σχόλια στο γαλλικό Τύπο δίνουν και παίρνουν για εύνοια της 26χρονης λόγω προσωπικής… συμπάθειας!

Την έπεσε στη σύζυγο του επικεφαλής της Τράπεζας της Αργεντινής!

Ένα μόλις χρόνο μετά, έρχεται στο φως η υπόθεση του one night stand του διευθυντή του ΔΝΤ με την οικονομολόγο Πιρόσκα Νάγκι και σύζυγο του επικεφαλής της Τράπεζας της Αργεντινής στο πλαίσιο ενός φόρουμ στο Νταβός το 2008.

Μπορεί βέβαια να ήταν οne night stand αλλά ο Στρος Καν πάσχισε πολύ για να καταφέρει να ρίξει στο κρεβάτι την οικονομολόγο από την Ουγγαρία. Αυτό έδειξαν και τα καυτά email και μηνύματα στο κινητό που είχε στείλει ο Mr ΔΝΤ στην Πιρόσκα Νάγκι και τα οποία ανακάλυψε ο σύζυγός της μετά το… μοιραίο.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε ζητήσει τότε δημοσίως συγνώμη και απ’ ότι φαίνεται συγχωρέθηκε απ’ όλους ξεκινώντας από τη σύζυγό του και φθάνοντας μέχρι το δ.σ. του ΔΝΤ το οποίο αν και διεξήγαγε έρευνα για το θέμα τελικά του έδωσε άφεση αμαρτιών.

«Νομίζω ότι ο κ. Στρος-Καν είναι ένας λαμπρός ηγέτης, ο οποίος έχει ένα όραμα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Αλλά φοβάμαι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα πρόβλημα: δεν θα μπορούσε να είναι διευθυντής ενός ιδρύματος με υφιστάμενες του γυναίκες» είχε πει η Πιρσόκα Νάγκι στην απολογία της προς το ΔΝΤ.

Σαρκοζί σε Στρος Καν: «Μη μπαίνεις ούτε σε ασανσέρ με γυναίκα»!

Λάτρης και ο ίδιος του γυναικείου φύλου, ο Νικολά Σαρκοζί έδειξε διορατικότητα όσον αφορά το θέμα γυναίκες και προεδρία του ΔΝΤ από τον Στρος Καν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος είχε προτείνει τον Στρος Καν για την προεδρία του οργανισμού, γνωρίζοντας την αδυναμία του ωραίο φύλο τον είχε προειδοποιήσει να μην μπαίνει ούτε στο ασανσέρ μόνος με γυναίκες!

«Ξέρεις, εκεί (στις ΗΠΑ) δεν αστειεύονται μ’ αυτά τα πράγματα. Η ζωή σου θα βρίσκεται κάτω από τον μεγεθυντικό φακό. Οι Γάλλοι δε θα συγχωρήσουν παραστρατήματα. Απέφευγε να παίρνεις το ασανσέρ μόνος σου με ασκούμενες...» του είχε πει ο Νικολά Σαρκοζί.

Η «Κασσάνδρα» που αποτύπωσε σε βιβλίο τη «ροζ» πλευρά του Στρος Καν!
Μέχρι και βιβλίο έχει γραφτεί για τις ερωτικές αδυναμίες του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Με τίτλο «Secrets of a Presidential Contender» το βιβλίο -που κυκλοφόρησε μέσα στο Μάιο και υπογράφεται από μία ανώνυμη «Κασσάνδρα»- ξεσκονίζει και αποκαλύπτει τη «ροζ» πλευρά του Στρος Καν.

Σύμφωνα με την Κασσάνδρα, ο 62χρονος Γάλλος είχε μια σειρά από εξωσυζυγικές σχέσεις και μάλιστα υπάρχουν και φωτογραφίες που τον έχουν απαθανατίσει κατά την έξοδο του από κλαμπ ανταλλαγής συζύγων, οι οποίες θα μπορούσαν αν δώσουν τέλος στην πολιτική του καριέρα αν έβγαιναν στη δημοσιότητα!

Στο ίδιο βιβλίο, γίνεται λόγος για το περίφημο «σκανάρισμα» του Στρος Καν, μια κίνηση που του βγαίνει μηχανικά, όπως επισημαίνεται: «Όπου και να πάει το μάτι του “σκανάρει” το χώρο σαν λέιζερ προς αναζήτηση τρυφερών υπάρξεων. Είτε εισέρχεται σε καφέ, είτε σε γραφείο, είτε σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο η μέθοδος είναι η ίδια. Κάνει μια μικρή έρευνα, στρέφοντας το κεφάλι του αριστερά και δεξιά ενώ παράλληλα μιλάει» αναφέρει χαρακτηριστικά η «Κασσάνδρα»!

star

Follow us


item