News-Piper

Άκης: "Mην μου κλέβετε την νίκη" ...

Μετά από μήνες γυρισμάτων και εκατοντάδες υποψηφίους το «Master Chef» ολοκλήρωσε τον κύκλο του, όπου νικητής αναδείχτηκε ο Ακης Πετρετζίκη...



Μετά από μήνες γυρισμάτων και εκατοντάδες υποψηφίους το «Master Chef» ολοκλήρωσε τον κύκλο του, όπου νικητής αναδείχτηκε ο Ακης Πετρετζίκης. Η «Espresso» παρακολούθησε τον σκληρό τελικό και στη συνέχεια μίλησε με τον πρώτο «Ελληνα Master Chef». Ενας τίτλος που, όπως υποστηρίζει, δεν θα τον χάσει ποτέ!


Ο,τι και να γίνει θα είμαι ο πρώτος «πρώτος Ελληνας Master Chef». Στους επόμενους κύκλους θα είναι ο δεύτερος «πρώτος Ελληνας Master Chef» μετά ο τρίτος και πάει λέγοντας, μας είπε ο 26χρονος chef γελώντας!

- Βλέπω ότι είσαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη σου...Είμαι πραγματικά χαρούμενος που κατάφερα να φτάσω στο τέλος, αλλά κυρίως επειδή συμμετείχα στο «Master Chef». Οι τελικές δοκιμασίες ήταν πολύ σκληρές και όλα, όπως είδατε, κρίθηκαν στον πόντο.

- Ενας πόντος που σε έκανε όμως να κερδίσεις τον τίτλο, αλλά και το έπαθλο των 50 χιλιάδων ευρώ. Οπότε, τίτλος και λεφτά είναι δικά σου!Ο τίτλος ναι, είναι μόνο δικός μου αφού δεν μπορεί να μοιραστεί. Αλλά δεν μπορώ να κρατήσω τα λεφτά μόνο για μένα. Είναι σίγουρο πως τα λεφτά θα μοιραστούν. Τα μισά θα τα δώσω στον Μιχάλη γιατί πιστεύω ότι είναι αδικία μετά από τέσσερις μήνες και που, όπως είδατε, η νίκη κρίθηκε σε τόσο μικρά σημεία, να τα πάρω μόνο εγώ!

- Καταλαβαίνω, όπως μου είπατε και οι δυο σας πριν από την τελική αναμέτρηση, πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιήσετε μέρος των χρημάτων για να κάνετε μαζί ένα επαγγελματικό ταξίδι. Τώρα όμως μου λες ότι θα μοιράσεις το χρηματικό έπαθλο στη μέση...Ναι, έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει. Τα μισά λεφτά ανήκουν στον Μιχάλη. Το πίστευα και πριν από την τελική δοκιμασία, αλλά δεν ήθελα να το πω για να μην αναγκάσω τον Μιχάλη να μοιράσει τα χρήματα σε περίπτωση που κέρδιζε
ε αυτός. Τώρα όμως που κέρδισα εγώ, μπορώ να το πω χωρίς να με κατηγορήσει κανείς ότι το έκανα για να επωφεληθώ. Ναι, πιστεύω ότι τα μισά λεφτά ανήκουν στον Μιχάλη!

- Δεν θα σου κρύψω ότι μου κάνει εντύπωση η απόφασή σου αυτή αφού κανείς δεν θα σε κατηγορούσε αν δεν έδινες τα μισά χρήματα...(γελάει...) Με έχουν κατηγορήσει για άλλα που ακόμη και αυτό δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση.

- Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε δημοσιεύματα που σε κατηγορούσαν ότι κακώς έλαβες μέρος στο «Master Chef» επειδή είσαι επαγγελματίας chef με προϋπηρεσία;(σοβαρεύει απότομα...) Λοιπόν, μια και αναφέρεσαι σε αυτό να το ξεκαθαρίσουμε λίγο, γιατί έχουν γίνει κάποια σχόλια ότι είμαι ο super επαγγελματίας και τα λοιπά και τα λοιπά. Πραγματικά σου λέω ότι μέσα στο παιχνίδι υπήρχαν τουλάχιστον δέκα άτομα που έχουν προϋπηρεσία πολύ παραπάνω από μένα. Εγώ πέρσι τον Δεκέμβριο πήρα το πτυχίο από τη σχολή μαγειρικής. Προτού μπω στη σχολή δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τη μαγειρική, δηλαδή, να δουλέψω σε ένα μαγαζί. Πριν σπούδαζα Λογιστική. Δηλαδή, ακόμη και αν το πάρουμε από το θέμα ηλικίας, δεν βγαίνει καν αυτό που λένε ότι είμαι επαγγελματίας δέκα χρόνια και τα λοιπά. Είκοσι τεσσάρων χρόνων, όταν έπαιρνα το πτυχίο μου από τη Λογιστική, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Είχα κάνει και το στρατιωτικό μου πιο πριν, οπότε είκοσι τεσσάρων χρόνων, προτού τελειώσω την πρακτική μου, προτού πάρω το πτυχίο μου στη Λογιστική, ξεκίνησα το ταξίδι, έφυγα, μάζεψα λεφτά δουλεύοντας ως σερβιτόρος για έξι μήνες και στη συνέχεια γράφτηκα σε μια σχολή μαγειρικής. Στα δύο χρόνια που ήμουν στη σχολή μαγειρικής έπρεπε και να δουλεύω, να βγάζω τα προς το ζην και να πληρώνω και τη σχολή. Είμαι πολύ ανεξάρτητος, από τους γονείς μου δεν παίρνω λεφτά και ό,τι κάνω, το κάνω μόνος μου,
οπότε, επειδή έπρεπε να δουλέψω, τι καλύτερο από το να δουλέψω ως μάγειρας...

- Αυτό που σου άρεσε και που σπούδαζες...Ακριβώς! Στην ουσία εκτός σχολής έχω δουλέψει έξι μήνες. Και μετά μπήκα στο «Master Chef». Εγώ πήρα πτυχίο από τη σχολή μαγειρικής πέρσι τον Δεκέμβριο. Υπήρχαν άτομα μέσα στο παιχνίδι που δουλεύουν πολύ-πολύ παραπάνω από μένα. Εγώ, αντιθέτως, μπήκα σε αυτό το παιχνίδι και περίμενα να πουν «κοίτα, αυτό το παιδί δουλεύει τόσο λίγο και κάνει τόσο ωραία πράγματα». Περίμενα να με συγχαρούν για τις δυνατότητές μου και όχι να με κατακρίνουν!

- Δεν είχες εργαστεί ποτέ ως επαγγελματίας chef;Μα, η επαγγελματική μου πείρα είναι έξι μήνες. Ούτε έξι μήνες στην ουσία, γιατί μπήκα στο «Master Chef» Ιούνιο ή Ιούλιο που άρχισαν και τα γυρίσματα. Ξέρετε, δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά με έχει γονατίσει γιατί μου κλέβουν τη νίκη. Δεν μου αξίζει αυτό που γίνεται, να μου κλέβουν τη νίκη μου. Γιατί προσπάθησα πάρα πολύ και έχω κουραστεί πάρα πολύ γι’ αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα. Τι να πω; Δεν ξέρω, το θεωρώ αδικία...

- Καταλαβαίνω ότι σ’ έχει ενοχλήσει πολύ αυτή η ιστορία...Γιατί βλέπω ότι προσπαθούν μετά τον τελικό να με γονατίσουν όλοι. Ηδη άρχισαν. Ακουγα να λένε ότι ο Μιχάλης είναι ερασιτέχνης και εγώ επαγγελματίας, γι' αυτό νίκησα. Ο Μιχάλης δουλεύει τρεις φορές παραπάνω χρόνια από μένα. Δουλεύει το παιδί έξι-επτά χρόνια και εγώ δουλεύω δυόμισι μαζί με τη σχολή. Είναι αδικία να μου παίρνουν τη νίκη μέσα από τα χέρια και να μη με αφήνουν να χαρώ!

- Τι προβλέπεις να κάνεις τώρα; Ποια είναι τα σχέδιά σου;Ακόμη δεν ξέρω, αλλά θέλω να ασχοληθώ και να εξελιχθώ πάνω σε αυτό που μου αρέσει και λατρεύω: τη μαγειρική.

- Αν περιέγραφες τον εαυτό σου με ένα πιάτο, ποιο θα ήταν αυ
τό; 
Είμαι τρομερά κυκλοθυμικός, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να περιγράψω τον εαυτό μου με ένα πιάτο. Θέλω πολλά πιάτα για να περιγράψω τον εαυτό μου, είμαι αλλιώς το πρωί, αλλιώς το μεσημέρι, αλλιώς το απόγευμα, αλλιώς το βράδυ.

- Ωραία... Πες μου τρία διαφορετικά πιάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας...Το πρωί είμαι άγριος, όποτε είμαι κάτι σε κυνήγι. Το πρωί έχω τρομερή υπερένταση είμαι τρομερά υπερκινητικός, ενεργητικός και τα λοιπά. Το μεσημέρι είμαι τρομερά θυμωμένος κάθε φορά. Μεσημέρι, απόγευμα με πιάνει ένας μίνι θυμός, όποτε θα ήταν ένα βαρύ φαγητό με σάλτσα, ένα μαγειρευτό. Και το βράδυ έχω κάνει... shut down, έχουν σβήσει όλα και υπολειτουργώ. Οπότε είμαι γλυκούλης, είμαι γούτσου-γούτσου, οπότε είμαι... σουτζουκάκια!


Τι είπε για τους κριτές
Μετά από τόσους μήνες παραμονής στο «Master Chef» ο νικητής του ριάλιτι μαγειρικής κρίνει τους κριτές.

Λαζάρου: Τον έβλεπα κάθε μέρα, αλλά κάθε φορά ένα χαμόγελο σχηματιζόταν στο πρόσωπό μου. Είναι τόσο σπουδαίος άνθρωπος. Πραγματικά, δεν βρήκα ούτε ένα αρνητικό στοιχείο σε αυτόν τον άνθρωπο. Ο Λαζάρου, άμα του δώσεις ένα, θα σου δώσει εκατό. Και αυτό τον έχει κάνει να φτάσει εκεί που βρίσκεται. Αλλά άμα πας να τον παίξεις, την έκατσες.

Λουκάκος: Ο Λουκάκος είναι ο τελειομανής. Είναι η κλασική περίπτωση ανθρώπου που ό,τι κάνει, θα το κάνει τέλειο. Να δώσω ένα παράδειγμα; Πιστεύω ότι ακόμη και όταν πει ότι θα πάει για έναν καφέ, θα θέλει να τα έχει όλα οργανωμένα για να πάει. Ετσι είναι. Επίσης, είναι ευθύς και αυτό που έχει να σου πει, θα σ’ το πει.

Σκαρμούτσος: Είναι ψυχούλα. Οταν ο Θεός δημιούργησε την καλοσύνη... είναι αυτό το πράμα. Προσωποποιημένη η καλοσύνη είναι ο Σκαρμούτ
σος. Αν κάνεις ένα λάθος, θα έρθει να σε αγκαλιάσει και να σου πει «μη στενοχωριέσαι». Εμπαινε μέσα και χαιρετούσε όλο το στούντιο, τους οπερατέρ, τους ηχολήπτες, τους λαντζέρηδες, τον έναν, τον άλλο. Είναι έξω καρδιά!


«Η Ευγενία νόμιζα ότι ήταν ξινή πριν τη γνωρίσω»
Κοντά στους διαγωνιζόμενους ήταν πάντα η Ευγενία Μανωλίδου αφού, όπως αποκαλύπτει ο Ακης, δεν σταμάτησε να τους εμψυχώνει.

- Θα ήθελα να κρίνεις την παρουσιάστρια...Είχε κάνει πιο παλιά μια δήλωση ο Μιχάλης για την κυρία Μανωλίδου: «Νόμιζα ότι ήταν ξινή πριν τη γνωρίσω». Και εγώ έβλεπα σε κάποιες εκπομπές που την έλεγαν «περίεργη». Και είπα «εντάξει, θα δούμε». Ολοι συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ισχύει το παραμικρό από αυτά. Η γυναίκα είναι τόσο καλόψυχη, τόσο επαγγελματίας, τόσο καλή. Εγώ, για παράδειγμα, κάποια μέρα δεν ήμουν καθόλου καλά. Είχα καθίσει στο στούντιο σε μια γωνιά και ήμουν στενοχωρημένος και ήρθε η γυναίκα με το καλό της το φόρεμα, όπως ήταν έτοιμη για να παρουσιάσει την εκπομπή, και κάθισε δίπλα μου στα σκαλοπάτια, με αγκάλιασε και μου λέει: «Ακη μου, να μη στενοχωριέσαι και ό,τι εμπόδια συναντάς στη ζωή θα σου βγουν σε καλό». Και αυτό βέβαια δεν περιμένεις να το κάνει ένας άνθρωπος που δεν τον ξέρεις. Και δεν το έκανε για να μας δει κάποιος. Ούτε για να το πω εγώ αύριο, μεθαύριο. Απλώς της βγήκε και το έκανε. Και εγώ δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ!

espressonews

Follow us


item