News-Piper

ΘΑ ΓΙΝΕΙ REMAKE Η ΣΕΙΡΑ "ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΕΛΕΝΗ"???

Ανήκει στις πιο επιτυχημένες σεναριογράφους της ελληνικής τηλεόρασης. Κάθε της σειρά και μια τεράστια επιτυχία Ο λόγος για την Άννα Χατζησοφ...


Ανήκει στις πιο επιτυχημένες σεναριογράφους της ελληνικής τηλεόρασης. Κάθε της σειρά και μια τεράστια επιτυχία Ο λόγος για την Άννα Χατζησοφιά, η οποία μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο TvNea και δίνει απαντήσεις που θα συζητηθούν.«ανακοινώνει»

1.Κ. Χατζησοφιά γειά σας. Ξεκινώντας τη συνέντευξη μας, θα σας πάω λίγα χρόνια πίσω.
Σε ηλικία 10- 11 ετών, πως φανταζόσασταν τη ζωή σας μετά από χρόνια;
Τι στόχους είχατε τότε και τι όνειρα;


«Σε ηλικία 10 χρονών, 4η Δημοτικού τότε, έγραψα την πρώτη μου καλή -10 με τόνο- έκθεση. Μέχρι τότε δεν το κάτεχα το σπόρ, γέμιζα μια σελίδα και με το ζόρι. Ξαφνικά κάτι έγινε και άρχισα να γράφω εκθέσεις ποταμούς (7-8 σελίδες). Διάβαζα βέβαια πολύ λογοτεχνία. Ήθελα να γίνω συγγραφέας και αρχαιολόγος. Το δεύτερο δεν ξέρω που κολούσε. Πάντως όπως ήρθε έτσι κι έφυγε. Έμεινε μόνο η αγάπη μου για την Ιστορία ....»

2. Eίστε από τις πιο επιτυχημένες σεναριογράφους στην Ελλάδα. Ποιά από όλες σας τις σειρές είναι η αγαπημένη σας; Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε ένα remake μιας σειρά σας(όπως βλέπουμε με το 50 50 των Ρίσβας - Σάκαλη);

«Νομίζω στο Καφέ της Χαράς...έχει κάτι που με συγκινεί και με κάνει να γελάω ακόμα...
Λέγαμε κατά καιρούς με το Χάρη να κάνουμε το σίκουελ των Μεν και Δεν αλλά υπάρχουν πολλά θέματα...Κι έπειτα δεν ξερω τόσα χρόνια μετά αν θα λειτουργήσει...»

3. Με τον Χάρη Ρώμα, αποτελούσατε ένα αχτύπητο δίδυμο, που ό,τι έγραφε γινόταν χρυσός!
Ποιά η σχέση σας τώρα που δεν συνεργαζεσται και υπάρχει περίπτωση να σας δούμε ξανά μαζί;


«Η σχέση μας είναι καλύτερη από ποτέ. Φυσικά και υπάρχει περίπτωση, αν γίνει το πλάνο που αναφέρω παραπάνω...Και για το Κωνσταντίνου και Ελένης υπήρχε μια κρούση ( κι έχουν φαγωθεί και οι φαν στο facebook) αλλά αυτό κι αν είναι δύσκολο...»

4. Αρκετά χρόνια πριν το Κωνσταντίνου και Ελένης, συγκεκριμένα το 1992, μέσα απο τη συχνότητα της ΕΡΤ προβάλλοταν η σειρά "Εξ αδιαιρέτου", μια σειρά σε δικό σας σενάριο με δύο ανθρώπους που είχαν διαφορετική χημεία και αναγκάστηκαν να συζήσουν (στη σειρά είχε κάνει guest και ο Χ. Ρωμας ως ασφαλιστής!), μια παρόμοια ιστορία με αυτή του Κωνστανίνου και της Ελένης. Πως πήρατε την απόφαση να (ξανα) προβληθεί αυτή σειρά μέσα από άλλο κανάλι λίγο χρόνια μετά, μέ άλλες καταστάσεις και άλλους ηθοποιούς;

«Το "Εξ αδιαιρέτου" τέλειωσε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, 26 επεισόδια γιατί είχαμε προβλήματα με την ΕΡΤ. Επειδή το συγκεκριμένο σήριαλ ήταν εσωτερική παραγωγή, στις 3μ.μ. οι τεχνικοί (δημόσιοι υπάλληλοι) σταματούσαν το γύρισμα. Είχε μείνει μέσα μου ημιτελές. Όταν μετά τον Κακό Βεζύρη(που τέλειωσε Απρίλη) μας ζητήθηκε από τον ΑΝΤ1 μια καινούργια σειρά για Οκτώβρη και δεν είχαμε πολύ χρόνο να σχεδιάσουμε κάτι, σκέφτηκα και πρότεινα στο Χάρη να κάνουμε τούμπα την κατάσταση του Εξ Αδιαιρέτου. Φυσικά επειδή είμασταν δύο μυαλά πλέον, προέκυψε κάτι εντελώς καινούργιο και πρωτότυπο, με άλλους χαρακτήρες και πιο ολοκληρωμένο. Το μόνο που κρατήθηκε από το Εξ Αδιαιρέτου ήταν η κεντρική ιδέα του σπιτιού και το ότι ο ένας ήρωας ήταν προχώ και ο άλλος συντηρητικός.»

5. Πριν λίγο καιρό που είχαμε ξαναμιλήσει, μου είχατε πεί πως ετοιμάζεται μια νέα σειρά για λογαριασμό του Αντ1, η οποία αν όλα πάνε καλά, θα προβλήθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν.
Έχει αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό; Μπορείτε να μας πείτε 2-3 λόγια για την υπόθεση της σειράς και για το ποιοί θα πρωταγωνιστούν;


«Ο ΑΝΤ1 προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει οριστικά αν εκτός της Ονειροπαγίδας, θα εντάξει και άλλα σήριαλ φέτος στο δυναμικό του. Η συγκεκριμένη σειρά έχει πολλές απαιτήσεις από παραγωγή και γύρισμα, οπότε δεν μπορώ να πω για το πότε μπορεί να είναι έτοιμη.
Είναι ένα αρκετά φιλόδοξο σχέδιο που συνδιάζει την ρομαντική κομεντί με την επιστημονική φαντασία και το χρονικό παράδοξο. Οι δύο κεντρικοί ήρωες ανήκουν σε άλλες εποχές με άλλα ήθη και διαφορετικό τρόπο ζωής. Πως αυτό το χάσμα μπορεί να γεφυρωθεί από τον έρωτα και όταν μάλιστα υπάρχουν δύο φόνοι και στο χθες και στο σήμερα; Διαδραματίζεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιοδους, οπότε έχει και πολλές απαιτήσεις από σκηνικά και κοστούμια...
Το μόνο όνομα που μπορώ να πω είναι ότι για την πρωταγωνίστρια μιλάμε με την Σμαράγδα Καρύδη.»

6. Mόδα των τελευταίων ετών είναι οι διασκευές ξένων σεναρίων, (κάτι που είδαμε και απο εσάς με τη "Λόλα"). Γενικά θεωρείτε τη διασκευή ευκολότερη ή δυσκολότερη υπόθεση;

«Δεν είναι πιο εύκολη ή πιο δύσκολη, είναι απλά διαφορετική δουλειά. Και δεν νομίζω ότι είναι Μόδα. Μόδα θα ήταν αν το κοινό ήθελε οπωσδήποτε διασκευές σεναρίων, κάτι που δεν συμβαίνει. Ο κόσμος θέλει σειρές, αγαπάει το φιξιόν-που λέμε- και δεν έχει σημασία γι αυτόν αν είναι πρωτότυπες η διασκευασμένες. Το αν θα του αρέσει δεν έχει σχέση με αυτό, αλλά με την ιστορία και την εκτέλεση της. Είναι ευκολία και επιλογή των καναλιών και των παραγωγών το να παίρνουν ξένα κόνσεπτ, θεωρόντας ότι αφού κάναν επιτυχία αλλού θα κάνουν κι εδώ, πράγμα που δεν ισχύει ντε φάκτο.»

7. Μετά την τεράστια επιτυχία της τούρκικής σειράς "1000 και 1 νύχτες", διαβάζουμε οτι και άλλες τούρκικες σειρές θα ενατχθούν στο πρόγραμμα των καναλιών. Εσείς ανήκεται στους ανθρώπους που παρακολουθούν τη συγκεκριμένη σειρά; Ποιά η γνώμη σας για τη μόδα με τα Τούρκικα σήριαλ;

«Όχι δεν παρακολουθώ την συγκεκριμένη σειρά. Είδα όμως τα 3-4 πρώτα επεισόδεια για ενημέρωση και κάποια ενδιάμεσα σποραδικά στο ζάππινκγ..
Δεν θεωρώ τυχαία την επιτυχία της, ούτε αυτό που λένε ότι αν παίζονταν χειμώνα θα πήγαινε άπατη. Έχει ένα πολύ δυνατό αρχικό στόρυ, καλούς ηθοποιούς, πραγματικά όμορφες κοπέλες (που τις ντύνουν κι ωραία κι ανθρώπινα, όχι όπως στα δικά μας σήριαλ που πάνε στις δουλειές τους ντυμένες και βαμένες σαν για να ανοίξουν το πρόγραμμα στα μπουζούκια) και σούπερ παραγωγή. Επίσης βγάζει μια μελό μεν, νοσταλγία δε, γιατί ενώ διαδραματίζεται στο σήμερα, είναι σαν να βλέπεις μια παλιά ταινία. Ε, στη συνέχεια είναι πολύ βαρετό (για τα γούστα μου)...
Η ένσταση μου με την συγκεκριμένη σειρά, είναι ότι περνάει διάφορα εθνικιστικά μηνύματα με το γάντι (οι Αζέροι είναι Τούρκοι, οι Βόζνιοι παίζεται) και αυτό που ενδιαφέρει εμάς, οι γονείς μιας από τις ηρωίδες είναι καθηγητές του "Πανεπιστημίου του Αιγαίου" στην Κύπρο -δες Κατεχόμενα. Θα προβάλονταν κάποια αντίστοιχη Ελληνική σειρά στην Τούρκικη τηλεόραση; Δεν νομίζω..
Και το χειρότερο είναι ότι δημοσιογράφος μου είπε ότι από ρεπορτάζ διαπίστωσε πως η επόμενη Τούρκικη σειρά, για την οποία κονταροχτυπήθηκαν τα κανάλια έχει γυρίσματα στα Κατεχόμενα!
Δεν τα λέω όλα αυτά γιατί είμαι μισαλόδοξη, αντίθετα συζητάω μία ταινία η οποία διαδραματίζεται στις δύο χώρες Ελλάδα-Τουρκία (road movie) και προσπαθεί να γεφυρώσει, μέσα από την μαύρη κωμωδία τους δύο λαούς. Είμαι το αντίθετο του Εθνικιστή γι αυτό ενοχλούμαι...»

8. Αλήθεια, ανήκεται στους ανθρώπους που για την ενημέρωση τους επιλέγουν τις εφημερίδες, την τηλεόραση ή το ίντερνετ;

«Παλιά τις εφημερίδες. τώρα πια το ίντερνετ σχεδόν αποκλειστικά. Στην τηλεόραση κουράζομαι γιατί δεν δείχνει ειδήσεις, αλλά τα σχόλια κάποιων...»

9. Τέλος, αν σας έλεγα να δώσετε μια ευχή στους ανανγώστες του Blog μας, ποιά θα ήταν;

«Καλό κουράγιο για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και ας ελπίσουμε ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.»

K. Xατζησοφιά σας αυχαριστώ πάρα πολύ!

(tvnea.blogspot.com)

Follow us


item