News-Piper

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΤΥΛΙΔΑ...

Έληξε σήμερα το πρωί, στην περιοχή «Καυκί» του Δήμου Εχιναίων Φθιώτιδας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση ακινητοποίησης και σύλληψης 69χρονου η...


Έληξε σήμερα το πρωί, στην περιοχή «Καυκί» του Δήμου Εχιναίων Φθιώτιδας, ευρεία αστυνομική επιχείρηση ακινητοποίησης και σύλληψης 69χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία.

Ειδικότερα, σήμερα (08.08.2010) και περί ώρα 02:15, ο 69χρονος συλληφθείς, αφού αποβιβάστηκε από ιδιωτική βάρκα, στην παραλία της παραπάνω περιοχής, επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο κατά 57χρονου ημεδαπού, ο οποίος αποτελούσε μέλος 6μελούς παρέας που κάθονταν σε παγκάκι της παραλίας, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Στη συνέχεια, μετέβη στην παρακείμενη οικία του και αφού παρέλαβε την κυνηγετική του καραμπίνα, επέστρεψε στο σημείο, πυροβολώντας αδιακρίτως και απροσδιορίστως κατά της υπόλοιπης παρέας, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα ένα ζευγάρι ημεδαπών, εξήντα (60) και πενήντα (50) ετών αντίστοιχα, και να τραυματίσει σοβαρά 28χρονη ημεδαπή στο πρόσωπο.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το συμβάν και προσέτρεξαν στο σημείο, δέχτηκαν πυρά από τον 69χρονο δράστη, με αποτέλεσμα τη θραύση του εμπρόσθιου υαλοπίνακα (παρ - μπρίζ) αστυνομικού οχήματος, ενώ πυρά δέχτηκε και ασθενοφόρο που προσέγγιζε στο σημείο, για την παραλαβή και μεταφορά των τραυματιών.

Ο δράστης ευρισκόμενος σε κατάσταση «αμόκ», αποπειράθηκε, ανεπιτυχώς, να εισέλθει σε παρακείμενη εξοχική κατοικία ηλικιωμένων, κρατώντας πάντα στα χέρια του την καραμπίνα και έχοντας φυσιγγιοθήκη στη μέση του.

Επανήλθε στην οικία του, και αφού ο χώρος αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επιχειρήθηκε η πρώτη προσέγγισή του από τον τοπικό διαπραγματευτή της Αστυνομίας, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο. Ο 69χρονος, εμφανώς σε κατάσταση εκτός ελέγχου, αρνήθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία και κινήθηκε με την καραμπίνα στα χέρια, απειλητικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων ομάδα Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, που κατέφθασαν από την Αθήνα.

Οι Αστυνομικοί, εκμεταλλευόμενοι την κίνησή του αυτή, εφόρμησαν εντός της οικίας του και απομάκρυναν τη σύζυγό του που ήταν μέσα, μεταφέροντάς την σε ασφαλές σημείο.

Ο 69χρονος, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των διαπραγματευτών, να επικοινωνήσουν μαζί του, με στόχο την ειρηνική επίλυση του περιστατικού και την διαφύλαξη και προστασία ζωής άλλων πολιτών, κατευθύνθηκε προς την παραλία και μέσω της εκεί παραλιακής οδού, κινήθηκε προς κατοικημένη περιοχή, όπου υπήρχαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και παραθεριστές.

Στην πορεία του, καλύφθηκε πίσω από θάμνους και έστρεψε το όπλο του κατά αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., που τον ακολουθούσαν. Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να παραδοθεί, πλην όμως ο δράστης τους πυροβόλησε. Τον κάλεσαν ξανά να παραδοθεί και να πετάξει το όπλο του, πλην όμως αυτός δεν υπάκουσε και στοχεύοντάς τους, πυροβόλησε για δεύτερη φορά εναντίον τους. Οι αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ., ανταπέδωσαν τα πυρά και τον ακινητοποίησαν, τραυματίζοντάς τον. Ο δράστης διεκομίσθη αμέσως με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και νοσηλεύεται στην εντατική, εκτός κινδύνου.

Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά την ενημέρωση της Αστυνομίας για την σοβαρότητα του περιστατικού και την επικινδυνότητα του δράστη, πραγματοποιήθηκε ευρεία κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων της Υπηρεσίας μας, καθώς και διαπραγματευτών και ομάδας Ε.Κ.Α.Μ., από την Αθήνα.

Ως στόχοι και προτεραιότητες της διαχείρισης της κρίσιμης κατάστασης, τέθηκαν:

Η ασφαλής απομάκρυνση των θυμάτων από το σημείο εγκλωβισμού τους και η άμεση μεταφορά τους στο νοσοκομείο
Η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των υπολοίπων πολιτών, που βρίσκονταν στην ακτίνα βολής του δράστη, και
Ο περιορισμός του περιστατικού και η επίλυσή του, χωρίς περαιτέρω τραυματισμούς, εφαρμόζοντας σύστημα κλιμάκωσης των αστυνομικών ενεργειών, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής.
Στο σημείο μετέβη Εισαγγελικός λειτουργός της τοπικής Εισαγγελικής Αρχής, υπό την εποπτεία του οποίου διενεργείται η προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Follow us


item