News-Piper

ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ...

Σχετικά με σημερινό Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, που αναφέρεται σε περιστατικό ανεύρεσης αλλοιωμένου κρέατος στις ...


Σχετικά με σημερινό Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, που αναφέρεται σε περιστατικό ανεύρεσης αλλοιωμένου κρέατος στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η προμήθεια κρεάτων στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο σύμβασης, που έχει καταρτίσει η Νομαρχία Αθηνών με συγκεκριμένο προμηθευτή και αφορά τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης της (όπως στην περίπτωση των κατασκηνώσεων της Αστυνομίας, που έχουν έδρα την Αθήνα).
Την 06-08-2010 από μέλη της ορισθείσας ειδικής επιτροπής παραλαβής ειδών, που λειτουργεί στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε η παράδοση ποσότητας αλλοιωμένου κρέατος.
Άμεσα κινήθηκε η διαδικασία δέσμευσης και καταστροφής της συγκεκριμένης ποσότητας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της οικείας Νομαρχίας.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε εγγράφως ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς του.
Επισημαίνεται ότι για τον έλεγχο της ποιότητας και της καταλληλότητας των ειδών-προϊόντων, που προμηθεύονται οι κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφαίνεται η προαναφερόμενη ορισθείσα ειδική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν γιατρός, τεχνολόγος τροφίμων και Αξιωματικοί του Σώματος.
Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην υγεία των παιδιών που φιλοξενούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις του Σώματος, έχει συστήσει την ειδική αυτή Επιτροπή, με τη λειτουργία της οποίας διασφαλίζεται πλήρως η καταλληλότητα των ειδών, που παραλαμβάνονται και εντοπίζονται άμεσα τυχόν αλλοιωμένα ή ακατάλληλα τρόφιμα (όπως στην προκειμένη περίπτωση).

Follow us


item