News-Piper

OΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ"....

Ο Μάνος ανακοινώνει στην Εύα ότι σε δέκα μέρες θα φύγει για την Αμερική. Η Εύα σοκάρεται και τον κατηγορεί ότι το βάζει στα πόδια, για μια α...


Ο Μάνος ανακοινώνει στην Εύα ότι σε δέκα μέρες θα φύγει για την Αμερική. Η Εύα σοκάρεται και τον κατηγορεί ότι το βάζει στα πόδια, για μια ακόμη φορά και αντιμετωπίζει με δειλία τα αισθήματα και τις υποχρεώσεις του. Ο Μάνος, μάταια, προσπαθεί να της εξηγήσει ότι το κάνει για το καλό όλων τους, αφού αν μείνει εδώ, δεν έχει να προσφέρει. Η Νόρα με τον Λουκά μαθαίνουν το νέο και συνειδητοποιούν ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουν ένα μέλος της παρέας. Η διαθήκη ανοίγεται και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για το περιεχόμενό της. Ανακαλύπτουν ότι εκτός από τα άλλα η διαθήκη κρύβει και μια βόμβα, σχετική με το παρελθόν της Αντιγόνης. Ο Στέφανος, συντετριμμένος, νιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Η Αμαλία μοιράζεται τα νέα με την Μελίτα, που αντιδρά άσχημα, βλέποντας ό,τι έπεσε θύμα πλεκτάνης του Στέφανου και της Αντιγόνης.
Ο Στέφανος αναζητά την Μελίτα για να της πει ό,τι είχε πλήρη άγνοια, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με τον έξαλλο Πέτρο, που τον πετάει έξω. Η Μελίτα ζητάει εξηγήσεις από την Αντιγόνη, προσπαθώντας να καταλάβει ποιο ήταν το σχέδιό τους και γιατί έπαιξαν μαζί της. Η Αντιγόνη αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι αυτή η διαθήκη περιέχει ψέματα του Ρούσσου και του Μάνου, προκειμένου να την διαβάλουν. Ο αστυνόμος δηλώνει βέβαιος ότι ο δολοφόνος του Χατζηβασιλείου είναι η Αντιγόνη και κλείνει την υπόθεση. Ο Λουκάς διατηρεί μια μικρή αμφιβολία για το αν ο Στέφανος ήξερε εξ' αρχής για τη διαθήκη, αλλά κανείς από την παρέα δεν πείθεται ούτε του δίνει ελαφρυντικά. Η Εύα νιώθει τελείως χρησιμοποιημένη. Η διαθήκη φωτίζει πολλές σκοτεινές πτυχές της ιστορίας και η παρέα ενώνει ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ. Η Μελίτα, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, βγαίνει εκτός ορίων.
Ο Λουκάς και η Νόρα ειδοποιούνται για το ατύχημα της Μελίτας και σπεύδουν να βοηθήσουν τον Ρούσσο. Ο Μάνος επισκέπτεται την Μελίτα στο κελί και προσπαθεί να της δώσει κουράγιο. Ο Στέφανος απειλεί την Αντιγόνη ότι θα βρει τα απαιτούμενα στοιχεία για να αποδείξει ότι αυτή κρύβεται πίσω από όλα. Ο Λουκάς πείθει τον Μάνο να ψευδομαρτυρήσει στην δίκη τής Μελίτας για να την βοηθήσει να ξεμπλέξει. Η Μελίτα γυρίζει σπίτι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο Στέφανος την επισκέπτεται αλλά εκείνη αρνείται να τον ακούσει. Ο Μάνος προσπαθεί να εξηγήσει στην Εύα τους λόγους για τους οποίους φεύγει και να την πείσει να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς αυτόν. Ο αστυνόμος υποβάλλει την παραίτησή του από το σώμα. Αμέσως μετά, επισκέπτεται την Νόρα και τον Λουκά και τους εμπιστεύεται ένα μυστηριώδη σφραγισμένο φάκελο...
Ο Στέφανος λέει στην Μελίτα ότι ο ίδιος δεν ήξερε για τη διαθήκη, ούτε είχε ανάμιξη στις απόπειρες και ότι όλα τα έκανε η μητέρα του. Εκείνη, όμως, βαθιά πληγωμένη, δεν πιστεύει λέξη από όσα της λέει. Η Αμαλία νιώθει ενοχές που έσπρωξε την Μελίτα στον έρωτα τού Στέφανου. Ο Στέφανος εντοπίζει την αίτηση διαζυγίου τού πατέρα του και κατηγορεί τον Ρούσσο ότι ήξερε από την αρχή για τη σχέση της Αντιγόνης και του Αντρέα Λύτρα. Ο Νικόλας αναρωτιέται αν η Αντιγόνη γέννησε τελικά αυτό το παιδί που κυοφορούσε. Αν ναι, τότε αυτό το παιδί είναι αδερφός του. Η Εύα ονειρεύεται να αγοράσει πίσω την Εδέμ από τον Μπέλλο. Την ίδια ώρα, αυτός και η Νταίζη έρχονται συνέχεια πιο κοντά. Ο Λουκάς και η Νόρα δουλεύουν πυρετωδώς για την υπόθεση τής Εύας, αλλά σκέφτονται διαρκώς τι μπορεί να κρύβει αυτός ο φάκελος που τους εμπιστεύτηκε ο αστυνόμος.
Ο Πέτρος επιβεβαιώνει στον Νικόλα ότι η Αντιγόνη ήταν έγκυος, αλλά δεν ξέρει αν αυτό το παιδί γεννήθηκε. Ο Νικόλας αναρωτιέται αν υπάρχουν άλλα αδέρφια στην οικογένεια, αλλά η Δάφνη τον συμβουλεύει να μη σκαλίζει τα πράγματα, γιατί αυτό που θα ανακαλύψει μπορεί να μην του αρέσει. Ο αστυνόμος ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν την αποχώρησή του από το Σώμα και αφήνει κάποιες παρακαταθήκες στο βοηθό του. Ο Λουκάς μπαίνει στον πειρασμό να ανοίξει τον φάκελο που τους εμπιστεύτηκε ο αστυνόμος, αλλά η Νόρα δεν τον αφήνει. Η Αντιγόνη, κλονισμένη από τις τελευταίες εξελίξεις, παθαίνει μια κρίση και ο Στέφανος τρέχει κοντά της. Ο Μάνος συνεχίζει τις προσπάθειες να βελτιώσει το κλίμα με την Εύα αλλά και εκείνη δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή της θα συνεχίσει χωρίς τον Μάνο.

Follow us


item