News-Piper

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΤΟ 2031...

Την 46η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην παγκόσμια έκθεση ανταγωνιστικότητας για το έτος 2010, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Ιnternatio...


Την 46η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην παγκόσμια έκθεση ανταγωνιστικότητας για το έτος 2010, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Ιnternational Ιnstitute for Μanagement Development (ΙΜD) της Λωζάνης.

Η θέση της Ελλάδας στην έκθεση, η οποία κατατάσσει τις διάφορες χώρες του κόσμου ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους -βάσει διαφόρων δεικτών-, εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή κατάταξη, που η χώρα μας καταλάμβανε την 52η θέση.
Την πρώτη θέση στη λίστα των χωρών καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη, ενώ έπονται το Χονγκ Κονγκ, οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Αυστραλία και η Σουηδία. Οσον αφορά δε στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, η Ισπανία κατατάσσεται στην 36η θέση, η Πορτογαλία στην 37η και η Ιταλία στην 40η.
Σύμφωνα επίσης με το Ινστιτούτο Μάνατζμεντ της Λωζάνης, που δημοσίευσε πίνακα με τα χρονοδιαγράμματα σταθεροποίησης του χρέους διαφόρων χωρών, υπολογίζεται ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το 2031 το όριο της ευρωζώνης, 60% χρέους/ΑΕΠ.

Σε άλλες χώρες ωστόσο, σημειώνεται ότι η επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει περισσότερα έτη, όπως η Ιαπωνία (2084), Ιταλία (2060), Πορτογαλία (2037), Βέλγιο (2035), ΗΠΑ (2033), Ισλανδία (2032).

(epikairo)

Follow us


item