News-Piper

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ EUROVISION....

H φετινή Γιουροβίζιον για την Ελλάδα θα είναι η πιο λιτή και φθηνή των τελευταίων ετών.Απόφαση που ακολουθεί το δόγμα... σεμνά και ταπεινά, ...


H φετινή Γιουροβίζιον για την Ελλάδα θα είναι η πιο λιτή και φθηνή των τελευταίων ετών.Απόφαση που ακολουθεί το δόγμα... σεμνά και ταπεινά, το οποίο και έχουν υιοθετήσει στο Ραδιομέγαρο το τελευταίο διάστημα.
Ο Τζώνη Καλημέρης, που πραγματοποιεί καθημερινά συναντήσεις με τους ανθρώπους που «έτρεχαν» τον διαγωνισμό τα προηγούμενα χρόνια, γνωστοποίησε αυτήν την απόφαση προχθές το βράδυ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του ελληνικού τελικού, Φωκά Ευαγγελινό, που καλείται τώρα να προσαρμόσει το κόνσεπτ της βραδιάς σε πλατό της ΕΡΤ.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει κι άλλες προκλήσεις να αντιμετωπίσει, καθώς ανοιχτό παραμένει ακόμη το θέμα των παρουσιαστών, με το δίδυμο Ρίκα Βαγιάνη και Μάριον Μιχελιδάκη να ακούγεται ως το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή.
Κατά τα άλλα, στις 10 Μαρτίου κοινό και επιτροπή θα συναποφασίσουν σε ποσοστό 50-50 ποιος από τους τραγουδιστές θα πάρει το εισιτήριο για το Οσλο.

Aλλαγές στο Οσλο


Ομως τα πράγματα έχουν αλλάξει σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του televoting (μέσω κλήσεων ή SMS) τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον τελικό του 55ου διαγωνισμού της Γιουροβίζιον. Η περίφημη φράση «Europe, start voting now!» θα ακουστεί νωρίτερα στη Γιουροβίζιον του Οσλο, καθώς η ψηφοφορία θα εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του σόου αντί για τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τις φετινές αλλαγές της EBU, η ψήφος του κοινού θα καταχωρίζεται και θα προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα από την έναρξη του πρώτου τραγουδιού μέχρι και δεκαπέντε λεπτά μετά την παρουσίαση της τελευταίας συμμετοχής. Αυτή η απόφαση, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της EBU για τον διαγωνισμό στο eurovision.tv, προέκυψε από την κοινή λογική ότι κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να ψηφίσει τη στιγμή που ακούει το τραγούδι, ενώ με το νέο αυτό σύστημα δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων όπως τις προηγούμενες χρονιές.
- Μια πρώτη γεύση από τα εννέα τραγούδια θα πάρουν οι τηλεθεατές το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου σε ειδική βραδιά που θα παρουσιάσουν η Δήμητρα Ακριώτου και η Δέσποινα Φάγκρα. Μέσα από τα βιντεοκλίπ που ετοιμάζουν αυτόν τον καιρό οι ερμηνευτές τους θα ακούσουμε για πρώτη φορά τα τραγούδια του διαγωνισμού, ενώ η εκπομπή θα φωτίσει την πορεία τους έως σήμερα στον χώρο του τραγουδιού αλλά και την προσωπικότητά τους.
Νωρίτερα την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου θα διαγωνιστούν, στο Στούντιο 3 του ΡΙΚ, τα δέκα τραγούδια για την επιλογή της κυπριακής συμμετοχής. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9.15 μ.μ. και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΡΙΚ ENA.

( ethnos)

Follow us


item