News-Piper

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ....

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στη σημερινή εκπομπή "10-1 μαζί" έκανε μια πορτοκαλόπιτα έτσι όπως μόνο αυτή ξέρει.Δείτε παρακάτω τα υλικά α...






Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στη σημερινή εκπομπή "10-1 μαζί" έκανε μια πορτοκαλόπιτα έτσι όπως μόνο αυτή ξέρει.Δείτε παρακάτω τα υλικά αλλά και την εκτέλεση...
Πορτοκαλόπιτα
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 φλυτζ. ζάχαρη

½ φλυτζ. σταφίδα

1 ½ κεσέ γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο

1 κουταλάκι γλ. κανέλλα


1 κουτ. Γλυκ. λάδι

5 αυγά

2 πορτοκάλια

2 κουτ. γλ. Μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και λίγη από την κανέλλα. Το τυλίγουμε σαν βεντάλια το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το μείγμα του πορτοκαλιού. Σε μια λεκάνη τρίβουμε με χοντρά τρίματα τη φλούδα του πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια ρίχνουμε τα αυγά- το γιαούρτι – το μπέικιν πάουντερ- την πρέζα το αλάτι- το κονιάκ- το λάδι-και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.


Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε μαλακά. Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του πορτοκαλιού. Στη συνέχεια τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε από πάνω κρύο σιρόπι πορτοκαλιού.
Για το σιρόπι

1 1/2 φλυτζ. Ζάχαρη

1 ½ φλυτζ. Νερό

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Χυμός 2 πορτοκαλιών και από ένα πορτοκάλι σαγκουίνι


Εκτέλεση: όλα αυτά τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι . Ανακατεύουμε και όταν λιώσει καλά η ζάχαρη το σιρόπι θεωρείται έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε πάνω από την έτοιμη πορτοκαλόπιτα.

Follow us


item