News-Piper

ΠΕΘΑΝΕ Η 11ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ....

Πέθανε η 11χρονη που νοσηλευόταν στην εντατική. Το 11χρονο κοριτσάκι, μετά από ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι εκτός απο γρίπη είχε και...


Πέθανε η 11χρονη που νοσηλευόταν στην εντατική. Το 11χρονο κοριτσάκι, μετά από ιατρικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι εκτός απο γρίπη είχε και φυματίωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΕΠΥ παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια.
Με το θάνατο του κοριτσιού ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται σε 12.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και ένα αγοράκι 7,5 χρόνων που νόσησε απο τον ιό Η1Ν1 και παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, χωρίς να έχει προηγούμενο πρόβλημα υγείας.
Αλλοι δύο άνδρες -ένας 42χρονος κι ένας 59 χρονος- νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και οι δύο είχαν ιστορικό άλλων ασθενειών και παρουσίασαν βαριά πνευμονία.
Ενας 16χρονος, που νοσηλευόταν με ανοσοκαταστολή απο τον περασμένο Σεπτέμβριο νόσησε απο τη γρίπη, παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, πολυοργανική ανεπάρκεια και άφησε την τελευταία του πνοή. Ενας 70χρονος που είχε ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίνωσης και ανοσοκαταστολής, νόσησε απο τη γρίπη και πέθανε λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και ανακοπής.Όπως είπε η διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βόρειας Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρίδου, διερευνάται αν ο ιός επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση τους.
Σε όλη τη χώρα 15 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Follow us


item