News-Piper

Αντώνης Τουρκογιώργης:H νέα μάχη του Θρύλου της Ροκ

Τον δικό του βαρύ σταυρό σηκώνει σχεδόν δύο χρόνια τώρα ο Αντώνης Τουρκογιώργης. Ενας μαρτυρικός αγώνας γι’ αυτόν και την οικογένειά του αφο...

Τον δικό του βαρύ σταυρό σηκώνει σχεδόν δύο χρόνια τώρα ο Αντώνης Τουρκογιώργης. Ενας μαρτυρικός αγώνας γι’ αυτόν και την οικογένειά του αφού ο δρόμος είναι μακρύς και τα έξοδα αποθεραπείας δυσβάσταχτα. Μέσα στην ατυχία τους, μόλις πριν από λίγες μέρες ήρθε η πολυαναμενόμενη απάντηση να φωτίσει τον σκοτεινό ουρανό τους και να δώσει κουράγιο, κυρίως στη σύζυγό του Λίνα, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του σηκώνοντας και το βάρος της οικογένειας.


Τόσο η ίδια όσο και ο κουμπάρος και φίλος τους Γιάννης Ζουγανέλης -ο Αντώνης έχει βαφτίσει την Ελεωνόρα- προσπαθούν όλο αυτό το διάστημα να αποσπάσουν μια τιμητική σύνταξη για τον δημιουργό των Socrates. 
   
Και ενώ -κυρίως λόγω της κατάστασης που επικρατεί- οι ελπίδες είχαν εξανεμιστεί, πριν από λίγες μέρες ενημερώθηκαν ότι το αίτημα έγινε δεκτό από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού. Το ποσό της τιμητικής σύνταξης ανέρχεται στα 800 ευρώ τον μήνα. Δεν είναι βέβαια μεγάλο, αλλά είναι κάτι σταθερό που θα ανακουφίσει εν μέρει την οικογένεια Τουρκογιώργη, η οποία έχει γονατίσει από τα πολλά έξοδα αφού ό,τι υπήρχε στην άκρη εξανεμίστηκε...

Η περιπέτεια του γερόλυκου της ελληνικής ροκ σκηνής δεν λέει να τελειώσει από τον Απρίλιο του 2010. Τότε που ο Αντώνης Τουρκογιώργης εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» με σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και από εκεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε λεπτότατη εγχείρηση εμβολής σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, αφού έμεινε μεγάλο διάστημα σε καταστολή. 

Μετά από αρκετό καιρό και αφού υπεβλήθη σε πολλές θεραπείες, απέκτησε σιγά-σιγά επαφή με το περιβάλλον. Ομως συνέχισε να έχει κινητικά προβλήματα και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να δίνει τη μεγάλη μάχη για να μπορέσει να κρατηθεί στα πόδια του.

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Αντώνης Τουρκογιώργης βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και παλεύει με όλες τις δυνάμεις του για να αποθεραπευτεί. Από το πλευρό του δεν λείπει η σύντροφος της ζωής του και κάποιοι -ελάχιστοι, δυστυχώς- φίλοι του που προσπαθούν να του δώσουν κουράγιο προκειμένου να μπορέσει να αναρρώσει, κυρίως ψυχολογικά...

Η περίπτωση του Αντώνη και οι άλλες περιπτώσεις
Εκτός από την περίπτωση του Αντώνη Τουρκογιώργη, η Επιτροπή Επιχορηγήσεων ενέκρινε τιμητικές συντάξεις σε τραγουδιστές και συνθέτες, κάποιοι από τους οποίους είχαν πραγματική ανάγκη. Ανάμεσά τους η Τζένη Βάνου, η Καίτη Ντάλη και οι συνθέτες Τάσος Καρακατσάνης, Λίνος Κόκκοτος, Γιώργος Κοινούσης και Χρήστος Γκάρτζος. Η Τζένη Βάνου περνάει πολύ δύσκολες ώρες αφού πούλησε ακόμη και το σπίτι της και επένδυσε ό,τι είχε και δεν είχε για να ανοίξει mini market με τον γιο της, στο οποίο τελικά αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Οπως είχε δηλώσει μάλιστα η μεγάλη ερμηνεύτρια σε συνέντευξή της στην «Espresso», ευελπιστούσε να της δοθεί τιμητική σύνταξη για να τα βγάλει πέρα. «Εδώ και λίγους μήνες έχω κάνει τα χαρτιά μου για να πάρω τιμητική σύνταξη. Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά κάνοντας σαφές ότι τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα.
 
Αναφερόμενη στο κλείσιμο της οικογενειακής της επιχείρησης είχε αναφέρει: «Ο κόσμος δεν έπαψε να μπαίνει στο μαγαζί, αλλά σταδιακά, μειώνοντας τα αγοραστικά του είδη λόγω κρίσης, δεν ψώνιζε πλέον όσα ψώνιζε παλιότερα. Κάποια στιγμή μπαίναμε μέσα με το κεφάλι. Αρχίσαμε να μην μπορούμε να είμαστε συνεπείς... Ετσι αποφασίσαμε και το κλείσαμε». 

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Τάσου Καρακατσάνη, σπουδαίου ενορχηστρωτή, κυρίως έργων του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του αφού έχει ενσωματωμένο απινιδωτή.




espresso

Related

showbiz 3303754497035754609

Follow us


item