Λ. Ταγματάρχης: «Στην ΕΡΤ για να φτιαχτεί ένα σκηνικό θέλει έξι μήνες!»
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο οικονομικό «συμμάζεμα», τις παθογένειες της Δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και το ζήτημα των συμβα...
https://news-piper.blogspot.com/2012/03/blog-post_605.html
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο οικονομικό «συμμάζεμα», τις παθογένειες της Δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και το ζήτημα των συμβασιούχων μίλησε ο Λάμπης Ταγματάρχης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ αναφέρθηκε στο όραμα της διοίκησης για το αύριο: «Για να σχεδιάσεις το αύριο πρέπει πρώτα να μετρηθείς. Πρέπει να δεις πού βρίσκεσαι, τι χρειάζεσαι και τι δεν χρειάζεσαι. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πρέπει να αιτιολογήσεις την δαπάνη ακόμη και του τελευταίου ευρώ. Προτιμώ να με κατηγορήσει κάποιος επειδή δεν έχουμε ένα καλό ενημερωτικό πρωινό τρίωρο στην ΕΤ1 – το ετοιμάζουμε και θα βγει σύντομα – παρά να με κατηγορήσουν ότι δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για να οδηγηθούμε σε θετικά πλεονάσματα».
Στην συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ο κος Ταγματάρχης δήλωσε ότι γνώριζε πως υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα τεράστια όταν ανέλαβε καθήκοντα στο συγκεκριμένο πόστο. «Ηξερα πως υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν είχα ιδέα για το πώς λειτουργεί το Δημόσιο. Εδώ για να φτιάξουμε ένα σκηνικό θέλουμε έξι μήνες. Ψηφίζονται συνεχώς νόμοι που αντί να λύνουν προβλήματα δημιουργούν άλλα. Μια εταιρεία του Δημοσίου μπορεί να κλείνει στις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής, κάποια άλλη να πρέπει να είναι ανοικτή επτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο, όπως συμβαίνει με την ΕΡΤ».
Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στο ζήτημα των συμβασιούχων είπε πως αυτό έγινε«επειδή ακριβώς για πρώτη φορά τους δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Αν δεν ήταν με αξιοκρατικά κριτήρια, δεν θα είχαμε τόσες ενστάσεις. Το θέμα των συμβάσεων που δεν ανανεώνονται είναι τόσο σοβαρό που αν δεν γινόταν με τις σωστές διαδικασίες θα το έφερνα βαρέως σε όλη μου την ζωή».
Τέλος, αναφέρθηκε και στην Επιτροπή Κοστολογίου και την έγκριση της εκπομπής Ουζερί Τσιτσάνης, με ένα ποσό το οποίο χαρακτηρίστηκε παρανοϊκό για την εποχή: «Πρόκειται για μια ανεξάρτητη επιτροπή που κάνει τις αξιολογήσεις της. Δεν έχω επέμβει ποτέ στις κρίσεις τους γιατί δεν είναι ο ρόλος μου. Όταν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν κάποια αξιολόγηση, οι οποιεσδήποτε αναμορφώσεις του κόστους προς τα κάτω έχουν και επιπτώσεις στην ποιότητα των εκπομπών. Στην τηλεόραση, ποιοτικό και φθηνό πρόγραμμα δεν υπάρχει».