News-Piper

Με το ένα πόδι εκτός Eurovision η Κύπρος!

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ είναι στραμμένα τα βλέμματα των Eurofans, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Κύπρο να...

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ είναι στραμμένα τα βλέμματα των Eurofans, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Κύπρο να αποχωρεί από την Eurovision του 2014 λόγω περικοπών!

Αν και η EBU δεν έχει στείλει ακόμα τις επιστολές για την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος των δημόσιων φορέων τηλεόρασης, το ΡΙΚ φαίνεται πως θα απαντήσει αρνητικά, κάτι που ήδη έχει κάνει η Κροατία.
Πληροφορίες των κυπριακών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως η απόφαση για μη συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision έχει ήδη ληφθεί, ωστόσο, μένει να επικυρωθεί από το διοικητικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει εντός της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα, διαψεύδονται πληροφορίες που ήθελαν ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να έχουν πλησιάσει τον κρατικό φορέα προκειμένου να αναλάβουν εκείνοι την διοργάνωση.
Αφορμή για την φημολογούμενη αποχώρηση της Κύπρου από τον μουσικό διαγωνισμό είναι το ότι το ΡΙΚέχει κληθεί να μειώσει τον προϋπολογισμό του κατά 6 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικότερα, στόχος είναι ο προϋπολογισμός να μειωθεί στα 20 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που μόνο το μισθολόγιο «αγγίζει» τα... 22 εκατομμύρια! Είναι προφανές, λοιπόν, πως επίκεινται δραστικές περικοπές στις παραγωγές, μεταξύ των οποίων και η Eurovision, καθώς και απολύσεις.
Θυμίζουμε, πάντως, πως και για την Eurovision του 2013 υπήρξε ανάλογο θρίλερ, με το ΡΙΚ να ανακοινώνει τελικά την συμμετοχή της Κύπρου, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Δέσποινα Ολυμπίου και το «Αν Με Θυμάσαι».

star.gr

Related

EUROVISION 2654900176525784072

Follow us


item