News-Piper

Επιτέλους έρχονται καινούριες αμερικάνικες σειρές

Ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Αμερική -και όχι μόνο- μας φέρνει λίαν συντόμως η τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Θα προτιμούσαμε βέβαια κάποια ελληνική...

Ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Αμερική -και όχι μόνο- μας φέρνει λίαν συντόμως η τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Θα προτιμούσαμε βέβαια κάποια ελληνική παραγωγή αλλά μπροστά στην επέλαση των τούρκικων και οι...αμερικανικές καλές είναι...Ας δούμε αναλυτικά τι θα δούμε από το κανάλι τους επόμενους μήνες. 


Three rivers

Όταν το εξαιρετικό" ER" έφτανε στο τέλος του, οι του CBS έστυψαν το μυαλό τους για να βρουν έναν αντικαταστάτη με παρόν αλλά και μέλλον. Η σειρά "Three rivers" δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους και παρά το εντυπωσιακό ντεμπούτο της τον Οκτώβριο του 2009, άντεξε για δέκα μόλις μήνες. Ιατρικό δράμα με πρωταγωνιστή χειρούργο, εξπέρ στις μεταμοσχεύσεις, εργασιομανή, σέξι και πιτσιρικά. Και σαν μη φτάνουν όλα αυτά, μπαίνει και στις ζωές των οικογενειών των δωρητών, των παραληπτών αλλά και των συναδέλφων του, με αποτέλεσμα την σειρά να την πάρουν τα...ποτάμια του τίτλου...
.
Life unexpected 

Η Λουξ ζει με τους θετούς της γονείς και σε ηλικία δεκαπέντε ετών αποφασίζει να βρει τους βιολογικούς της γονείς. Αποδεικνύεται ότι ο μπαμπάς της είναι ιδιοκτήτης ενός μπαρ και η μαμά της ραδιοφωνική παραγωγός. Διθυραμβικές ήταν οι κριτικές όταν ξεκίνησε η σειρά αλλά δυστυχώς για την Μπριτ Ρόμπερτσον και τους υπόλοιπους ηθοποιούς η... ζωή είναι απροσδόκητη. Σίγουρο είναι πάντως ότι κανείς δεν θα ξεχάσει την 18η Ιανουαρίου, την ημερομηνία αυτή, το 2010 προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο, την ίδια αλλά του 2011, το 26ο και τελευταίο.

Hawaii Five-O

Μπουκ εμ Ντάνο... Οι μεγαλύτεροι σίγουρα θυμόσαστε, ήταν τα λόγια του Μαργκάρετ στον Ντάνο, όταν οι κακοί έπεφταν στα χέρια της ομάδας και ήταν έτοιμοι για φυλακή. Οι Αμερικάνοι έχουν ένα "κόλλημα" με τις ημερομηνίες, το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε από το CBS στις 20 Σεπτέμβρη 2010, 42 ακριβώς χρόνια μετά την προβολή του πρώτου ορίτζιναλ επεισοδίου. Τα 24 επεισόδια του πρώτου κύκλου άρεσαν -κατά μέσο όρο 11,96 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το σήριαλ- και έτσι σύντομα θα προβληθούν άλλα 24. Αν και δεν φαίνεται, ο τίτλος άλλαξε, στο...παλιό το Ο στο "Five O" ήταν το γράμμα ο ενώ τώρα το Ο είναι ο αριθμός μηδέν, άσχετα εάν εμείς, πάντα πρωτοπόροι ανέκαθεν το μεταφράμε ιραλναδικές ρίζεςζαμε ως Χαβάη πέντε μηδέν ... Στο ρόλο του Στιβ Μαργκάρετ ο Αλεξ Λόφλιν που τα πήγε σαφώς καλύτερα από το "Three rivers"...

Nurse Jackie

Για να συνειδητοποιήσετε την επιτυχία της σειράς στην Αμερική αρκεί να σας πούμε πως η πρεμιέρα της συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο τηλεθεατές, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του καλωδιακού Showtime, που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να την έχει στο πρόγραμμα του.
Ιατρικό δράμα με την Τζάκι, μία συμπαθή νοσοκόμα να προσπαθεί ισορροπήσει ανάμεσα στην άστατη προσωπική της ζωή και την εκρηκτική κατάσταση σ' ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. ο περίεργο; Η Έντι Φάλκο -Τζάκι- τιμήθηκε το 2010 με βραβείο ΕΜΜΥ καλύτερης ηθοποιού σε...κωμική σειρά για την ερμηνεία της ως Τζάκι στο "Nurse Jackie"! Κουφό; Αν τη δείτε θα καταλάβετε...Αν η Έντι Φάλκο σας θυμίζει κάτι έχετε δίκιο, ήταν από τις βασικές πρωταγωνίστριες σειρών όπως το "30 Rock" και το ""Sopranos".

Blue Bloods

Αστυνομικό δράμα με πρωταγωνιστή μια παλιά...καραβάνα του Χόλιγουντ, τον Τομ Σέλεκ. Η οικογένεια Ρίγκαν, ιρλανδικών καταβολών, έχει αφιερώσει τα μέλη της στην υπηρεσία του νόμου και παρά τις δυσκολίες καταφέρνει να διατηρήσει την συνοχή της. Γυρισμένο εξ' ολοκλήρου στην Νέα Υόρκη, άφησε έκπληκτους ακόμα και τους ανθρώπους του CBS όταν κατά την διάρκεια της πρώτης σεζόν -η δεύτερη ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες- 12.500.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο παρακολούθησαν το σήριαλ.

The Borgias 

Όταν στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Τζέρεμι Αιρονς και σ' αυτόν του παραγωγού -και όχι μόνο- ο Νιλ Τζόρνταν, τότε δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Για να σας τονώσουμε την μνήμη, οι Βοργίες υπήρξαν από τις σημαντικότερες οικογένειες της Ιταλίας του 15ου αιώνα, τα μέλη της οποίας κατέλαβαν υψηλότατες θέσεις και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τότε ιστορία. Τα γυρίσματα έγινα στην Ουγγαρία, η παραγωγή στον Καναδά και το ευτυχές ότι το καλωδιακό Showtime ζήτησε και δεύτερο κύκλο πέραν των πρώτων εννέα επεισοδίων που προβλήθηκαν με μία σχετικά καλή τηλεθέαση.

The defenders 

H παρουσία του Τζέιμς Μπελούτσι και η περιστασιακή εμφάνιση του Νταν Ακρόιντ,δεν βοήθησαν ώστε η σειρά, βασισμένη εν μέρει στην ζωή των δικηγόρων Μάικλ Κριστάλι και Μαρκ Σαγκέζε, να μακροημερεύσει...Προβλήθηκαν μόλις 18 επεισόδια αν και στην συνέχεια τα δικαιώματα αγοράστηκαν από πολλές χώρες όπως η Αγγλία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρωσία και η Ιταλία.



tvzapping

Follow us


item