News-Piper

Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό

Μαρίνα Διαμάντης, Αδάμ Μπουσδούκος, Άλεξ Καπράνος, Οριάνθη Παναγάρη και Theo Alexander είναι 5 καλλιτέχνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, έχ...


Μαρίνα Διαμάντης, Αδάμ Μπουσδούκος, Άλεξ Καπράνος, Οριάνθη Παναγάρη και Theo Alexander είναι 5 καλλιτέχνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, έχοντας ως κοινό την ελληνική τους καταγωγή.
Η 25χρονη Ελληνοβρετανίδα τραγουδίστρια Μαρίνα-Λαμπρινή Διαμάντη, η οποία στη Βρετανία είναι ήδη γνωστή ως Marina and the Diamonds είναι το νέο αστέρι την διεθνής ποπ σκηνής.
εννημένη στην Ουαλία από Ελληνα πατέρα και Ουαλή μητέρα, η Μαρίνα βίωσε τον χωρισμό των γονιών της όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Ομως δεν ένιωσε άσχημα ως παιδί, ούτε και η μεγαλύτερη αδελφή της. Μιλά με λόγια γεμάτα θέρμη για τους γονείς της, αλλά και για την Ελληνίδα γιαγιά της, στην οποία τραγουδούσε όταν ήταν παιδί σαν αληθινή τραγουδίστρια. Και η γιαγιά τής έκανε το χατίρι να την ακούει και να τη χειροκροτεί. Ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι θα εξελισσόταν σε τραγουδίστρια και μάλιστα με προοπτικές για διεθνή καριέρα.

Παθιασμένη λόγω του ελληνικού DNA της και καταπιεσμένη από το βρετανικό, η Μαρίνα παράτησε το σχολείο θηλέων που πήγαινε και το έσκασε με προορισμό τη Λευκάδα. Εκεί άρχισε να ονειρεύεται μια καριέρα στο μουσικό στερέωμα. Και τι καλύτερο για αρχή, από το Λονδίνο!
Ηχογράφησε μόνη της την πρώτη δουλειά της και πουλούσε το CD μέσω της ιστοσελίδας της, τον Νοέμβριο του 2007. Πούλησε-δεν πούλησε εβδομήντα κομμάτια. Δύο μήνες αργότερα την ανακάλυψε ένας κυνηγός ταλέντων, ο οποίος της έδωσε την ευκαιρία να κάνει φωνητικά σε συναυλίες. Και από εκεί ήρθε το πρώτο συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία.

Το πρώτο single περιείχε δύο κομμάτια, το «Obsessions» και το «Mowgli’s road», που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο του 2009 κυκλοφόρησε το CD με τίτλο «The crown jewels» EP που περιέχει το κομμάτι «I am not a robot», ενώ βγήκε στις βρετανικές προθήκες και το «Mowgli’s road» ηχογραφημένο ξανά.

Στις 7 Δεκεμβρίου ήρθε η πρώτη σημαντική επιτυχία, όταν το BBC την περιέλαβε στη λίστα «Sound of 2010» και ζήτησε από τους ακροατές του να ψηφίσουν τα καλύτερα. Εναν μήνα αργότερα βγήκαν τα αποτελέσματα και η Μαρίνα Διαμάντη βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Αργότερα ήρθε η υποψηφιότητα στα βρετανικά μουσικά βραβεία, στην κατηγορία Βραβείο Κριτικών. Δεν το κέρδισε, ωστόσο η υποψηφιότητα και μόνο δείχνει πολλά.

Ο Αδάμ Μπουσδούκος (25 Ιανουαρίου 1974 στο Αμβούργο) είναι Έλληνας ηθοποιός που ζει και εργάζεται στη Γερμανία.
Ο γιος ελλήνων μεταναστών γεννήθηκε το 1974 στην Άλτονα, μια πολυεθνική περιοχή του Αμβούργου όπου μεγάλωσε μαζί με τον κατοπινό σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν.
Η καριέρα του ηθοποιού Μπουσδούκου είναι άμεσα συνδεδεμένη με το όνομα Ακίν, ο οποίος παρέα με τον Μπουσδούκο παρουσίασε το 1993 το σενάριο της πρώτης του κινηματογραφικής επιτυχίας «Ακαριαίο Χτύπημα» στην παραγωγική εταιρεία Hamburger Wüste Film Produktion γραμμένο σε μπλοκ σερβιτόρου. Με εξαίρεση την «Getürkt» ο Μπουσδούκος έχει εμφανίσεις σε όλες τις ταινίες του Ακίν. Η συνεργασία τους ξεκίνησε με την μικρού μήκους ταινία «Sensin - Du bist es!» και συνεχίστηκε μεταξύ άλλων με το πολυβραβευμένο κοινωνικό δράμα «Ακαριαίο Χτύπημα» και την βραβευμένη με τη Χρυσή Άρκτο ταινία «Μαζί ποτέ» στη Μπερλινάλε του 2004. Η ερμηνεία του Μπουσδούκου και των άλλων δυο πρωταγωνιστών της ταινίας «Ακαριαίο Χτύπημα» Μεχμέτ Κουρτουλούς και Αλεξάνταρ Τζοβάνοβιτς βραβεύτηκε με το Μπρούντζινο Λιοντάρι του Διεθνούς Φεστιβάλ του Λοκάρνο της Ελβετίας το 1998 και με το βραβείο Adolf-Grimme 2001. Κατόπιν ο Μπουσδούκος είχε διάφορες μικρές εμφανίσεις σε ταινίες του Ακίν όπως π.χ. στην «Η Ιουλία τον Αύγουστο» (2000) και στο «Σολίνο» (2002) αλλά και σε διάφορες τηλεοπτικές ταινίες και σειρές. Το 2009 ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Κουζίνα με ψυχή», επίσης σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν.

Ο Μπουσδούκος ασχολείται επίσης με την μουσική. Στο soundtrack της ταινίας «Η Ιουλία τον Αύγουστο» υπάρχει κομμάτι του συγκροτήματός του «J'Let». Ο τίτλος είναι «Suicide Swing».
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται παρέα με άλλους Έλληνες με την αγαπημένη του μουσική, τα ρεμπέτικα.
Είναι ιδιοκτήτης ελληνικής ταβέρνας στο Ότενσεν του Αμβούργου.
Ο Alex Kapranos είναι ο βασικός τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος Franz Ferdinand .
Ο Alex γεννήθηκε στο Almondsbury στην Αγγλία από Αγγλίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα.
Το 1980, μετακόμισε με την οικογένειά του στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια, στη Γλασκώβη το 1984, όπου παρευρέθηκε στην Ακαδημία Bearsden. Στην ηλικία των δεκαεπτά,ο Kapranos πήγε στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen για να σπούδασες Θεολογία, αλλά τα παράτησε και πήγε στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Εργάστηκε ως μάγειρας , μπάρμαν ,οδηγός , οξυγονοκολλητής και ομιλητής πριν γίνει γνωστός με του Franz Ferdinand.

Η Οριάνθη Παναγάρη γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1985 στην Αδελαΐδα στη Νότια Αυστραλία. Άρχισε να μαθαίνει μουσική και πιάνο από τριών ετών, να παίζει ακουστική κιθάρα από έξι χρονών και άρχισε ηλεκτρική κιθάρα όταν ήταν 11 ετών.
Στα 15 άφησε το σχολείο και επικεντρώθηκε στη σύνθεση και παρουσίαση τραγουδιών.
Ήδη από τα 14 έπαιζε σε διάφορα γκρουπ της Αδελαΐδας. Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως προπομπός σε συναυλία ήταν για τον Ιταλοαμερικανό κιθαρίστα και τραγουδιστή Στιβ Βάι, στα 15 της.
Στα 14 ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο ”Under the Influence”, με δικές της εκτελέσεις κομματιών από μουσικούς που την είχαν επηρεάσει. Είχε την τύχη να συναντήσει και να παίξει με τον Κάρλος Σαντάνα στα 18 της, στην πατρίδα της. Αυτός την προσκάλεσε να ανέβει να παίξει μαζί του στη συναυλία και έπειτα την κράτησε να τον συνοδεύσει σε όλο το κονσέρτο. Η Οριάνθη υπέγραψε με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Geffen Records, ζει στο Λος Άντζελες και ετοιμάζει δίσκο.
Ως τώρα έχει παίξει με τον Πρινς, έχει κάνει περιοδεία με τον Στιβ Βάι, έχει δημιουργήσει βιντεοκλίπ, έδωσε ένα τραγούδι της στην ταινία «Bratz», έπαιξε στο Φεστιβάλ του Έρικ Κλάπτον «Crossroads Guitar Festival» και είχε μια παρουσίαση στην εφημερίδα The New York Times για την προώθηση κιθάρων φιλικών προς το περιβάλλον. Επίσης, εμφανίστηκε στο σόου της απονομής των 51ων Βραβείων Γκράμι μαζί με την τραγουδίστρια κάντρι Καρυ Άντεργουντ (Carrie Underwood). Μάλιστα, η Άντεργουντ την προσκάλεσε να γίνει μέλος της μπάντας της.
Προοριζόταν να αντικαταστήσει την Τζένιφερ Μπάτεν (Jennifer Batten) στην μπάντα του Μάικλ Τζάκσον για τη μεγάλη περιοδεία που ετοίμαζε και είχε κάνει σχετικές πρόβες μαζί του πριν από το θάνατό του στις 7 Ιουλίου 2009.

Τheo Alexander άλλαξε όνομα και πρωταγωνίστησε στον τρίτο κύκλο της δημοφιλέστερης αμερικάνικης σειράς «True Blood». Ο Έλληνας ηθοποιός Θοδωρής Ζουμπουλίδης υποδύεται το βαμπίρ Τάλμποτ με μεγάλη επιτυχία.

Για την αλλαγή του ονόματος του: «Το “Ζουμπουλίδης” δύσκολα θα μπορούσαν να το προφέρουν οι Αμερικανοί, δυστυχώς έπρεπε να το αλλάξω. Και το Alexander όμως είναι ένα όνομα ξεκάθαρα ελληνικό. Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι από τους αγαπημένους μου ήρωες.»

Follow us


item