News-Piper

Ε.Μελέτη: " Φιληθείτε φίλοι μου! Φιληθείτε!"

Σήμερα το απόγευμα, είχα ραντεβού στον προσωπικό χώρο του hair and make up artist Πάνου Καλλίτση. Πάντα όταν πηγαίνω στον Πάνο, κάνω μία στ...


Σήμερα το απόγευμα, είχα ραντεβού στον προσωπικό χώρο του hair and make up artist Πάνου Καλλίτση. Πάντα όταν πηγαίνω στον Πάνο, κάνω μία στάση σε γνωστή αλυσίδα καφέ για να πάρω το αγαπημένο μου ρόφημα. Στο συγκεκριμένο καφέ, μαζεύονται ανά δεκάδες νεαρά παιδιά, ηλικίας γύρω στα δεκαπέντε που χαλαρώνουν παρέα μετά το σχόλασμα. Εκεί λοιπόν συνάντησα πριν λίγες ώρες και ένα ζευγαράκι. Τους προσδιορίζω γύρω στο Λύκειο. Χαριτωμένοι και οι δύο, φαίνονταν τόσο ερωτευμένοι. Από την ώρα που μπήκα μέχρι και την ώρα που βγήκα κρατώντας τον καφέ μου στο χέρι, το νεαρό ζευγαράκι δεν είχε ξεκολλήσει. Αντάλλαζε όλο αυτό το διάστημα ένα καυτό, παθιάρικο, ερωτικό φιλί, και έδειχναν σαν να έχουν σταματήσει τα πάντα γύρω τους. Αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα, τα δύο πιτσουνάκια ζούσαν την στιγμή τους και απολάμβαναν το φιλί τους. Χαμογέλασα, θυμήθηκα και γω τα νιάτα μου και τα αντίστοιχα καμώματα μου και αναρωτήθηκα. Τι είναι αυτό που κάνει τόσο σημαντικό , απαραίτητο αλλά και τόσο όμορφο ένα φιλί.
Γύρισα σπίτι και πάτησα google αναζητώντας απάντηση στο ερώτημα μου. Διάβασα έρευνες, αποφθέγματα, κείμενα, άρθρα... Και όμως! Το φιλί  και η σημασία του έχει απασχολήσει πολύ κόσμο.

Αυτό που τελικά φαίνεται να το κάνει τόσο σημαντικό για τον άνθρωπο και για τη σχέση του με το άλλο φύλλο είναι το γεγονός ότι το φιλί αποτελεί έναν τρόπο επικοινωνίας. Μέσα από ένα φιλί, μπορούμε σε μία πρώτη φάση να καταλάβουμε πολλά για τον άνθρωπο με τον οποίο το ανταλάσσουμε. Ένα φιλί είναι ικανό να μαρτυρήσει πολλά για την προσωπικότητα μας. Αν είμαστε εξωστρεφείς, ντροπαλοί , αν μας ενδιαφέρει πολύ ο άλλος, αν είμαστε διατεθιμένοι να του δοθούμε, αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Ερευνητές υποστηρίζουν πως το φιλί έχει τελείως διαφορετική σημασία για τον άνδρα και τη γυναίκα. Ένας άνδρας συνήθως δεν δίνει ιδιαίτερη βάση στο πρώτο του φιλί με μία γυναίκα γιατί απλά για εκείνον αποτελεί ένα απαραίτητο στάδιο προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την ερωτική επαφή. Αυτό σημαίνει πως δεν τον νοιάζει πάντα αν η γυναίκα που τον ενδιαφέρει φιλάει ωραία ή όχι, καθώς αυτό δεν αποτελεί κατασταλτικό παράγοντα στην επιλογή του να συνευρεθεί μαζί της. Αντιθέτως μία γυναίκα ποντάρει πολλά στο πρώτο φιλί με έναν σύντροφο. Αν δεν χάσει το ενδιαφέρον της από το πρώτο λεπτό, κάτι που μπορεί να συμβεί με το πρώτο φιλί, ο τρόπος που θα την φιλήσει ο σύντροφός της , μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ποιά θα είναι και η διάθεση της απέναντι του.
Κατά τη διάρκεια ενός φιλιού υπάρχουν και βιολογικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα. Μέσω του σάλιου ανταλλάσσονται ορμόνες από τον άντρα και την γυναίκα που ενισχύουν τη λίμπιντο. Ο άνδρας μεταφέρει τεστοστερόνη στη γυναίκα  τονώνοντας της την ερωτική επιθυμία.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ανάμνηση του πρώτου φιλίου ή ενός ωραίου παθιασμένου φιλίου είναι δυνατόν να μείνει στη μνήμη ενός ανθρώπου πολύ πιο έντονα χαραγμένο απ΄ότι η πρώτη του σεξουαλική επαφή, ενώ επιστήμονες αποδίδουν στο φιλί πολύ πιο σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή ενός ζευγαριού απ ότι στην ίδια τη ...συνουσία.
Είναι αποδεδειγμένο ότι η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού πάει καλύτερα όταν το ζευγάρι ανταλλάζει συχνά ερωτικά φιλία, ενώ η απουσία του φιλιού μπορεί κάλλιστα να χτυπήσει καμπανάκι για το μέλλον της σχέσης. Τέλος, άνθρωποι που αποφεύγουν τα παθιασμένα φιλιά στο στόμα, φέρονται ως άτομα εξαιρετικά εσωστρεφή και συνεσταλμένα με έντονα συναισθηματικά αντανακλαστικά και συναισθηματικούς περιορισμούς.
Συμπέρασμα. Το φιλί είναι απαραίτητο. Πολύτιμο για  όλους μας. Ένας πηγαίος τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών, ένα μέσο για να έρθουμε πιο κοντά και να καταλάβουμε καλύτερα τον σύντροφο μας, αλλά και για να του εκφράσουμε πληρώθρα συναισθημάτων με τον πλέον άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.
Άρα;  Φιληθείτε φίλοι μου! Φιληθείτε!
Γράφει η Ελεονώρα Μελέτη για το queen

Follow us


item