News-Piper

Ο καλλιτέχνης που "χτυπάει" τους επωνύμους

Abe Cooperberg Το όνομά του φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο διάσημους tattoo artists της χώρα μας. 

Abe Cooperberg
Το όνομά του φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο διάσημους tattoo artists της χώρα μας. 

Χειροποίητα κοσμήματα

Οχι τυχαία βεβαίως, αφού στο πλούσιο πελατολόγιό του συγκαταλέγονται τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας showbiz. Πέτρος Κωστόπουλος, Βάσω Κολυδά, Γιώργος Χειμωνέτος, Ολγα Φαρμάκη, Στέλιος Χανταμπάκης, Ελλη Αγγελιδάκη είναι λίγα μόνον από τα λαμπερά πρόσωπα που φέρουν στο κορμί τους tattoos με την υπογραφή του Εϊμπι Κούπερμπεργκ. 

Από το tattoo studio που διαθέτει ο καλλιτέχνης στο Παγκράτι έχουν περάσει επίσης η Χριστίνα Μουστάκα, το κορίτσι των «Ράδιο Αρβύλα», το εκρηκτικό μοντέλο Βαλεντίνα Τσεπάνου, αλλά και πολλοί διάσημοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Raul Bravo Sanfelix, o Βραζιλιάνος Fabio Augusto Machado, αλλά και ο Christian Ricardo Da Costa. 

«Στη δική μας τη δουλειά διάσημο γίνεται πρώτο το tattoo που έχουμε κάνει στον εκάστοτε πελάτη μας και μετά εμείς οι καλλιτέχνες. Μην ξεχνάμε ότι η πρώτη φράση που έρχεται στο μυαλό κάποιου που βλέπει ένα πετυχημένο tattoo είναι “Τι ωραίο τατουάζ έχεις κάνει;” και μετά ρωτάει για τον επαγγελματία που το δημιούργησε» αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» ο Εϊμπι Κούπερμπεργκ που φωτογραφίζεται μαζί με τη μακιγιέρ των επωνύμων Ελενα Ψωμά τη στιγμή που είναι έτοιμος με τα ειδικά εργαλεία του να χρωματίσει μία από τις πεταλούδες που φέρει στο χέρι της η διάσημη πελάτισσά του.
 
«Η δουλειά μας είναι Τέχνη, αφού καλούμαστε να δημιουργήσουμε με ακρίβεια σε όποιο σημείο του κορμιού μάς υποδείξει ο ενδιαφερόμενος το σχέδιο που έχει ονειρευτεί. Για τους περισσότερους το σχέδιο αυτό σημαίνει πάντα κάτι: έναν μεγάλο έρωτα, ένα μήνυμα ζωής ή ακόμα και θρησκευτικής λατρείας. Ελάχιστοι είναι οι ψαγμένοι που θέλουν ένα σχέδιο τύπου old school tattoo, κάτι πιο πα
αραδοσιακό δηλαδή από την Αμερική της δεκαετίας του ’40 και του ’50».

Το tattoo δεν είναι πια ταμπού
Επηρεασμένος από τους μετρ του είδους Σέιλορ Τζέρι και Οουεν Γιένσεν, ο Ελληνας καλλιτέχνης με τη λονδρέζικη καταγωγή έχει καταφέρει με την εμπειρία του να αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια όποιο σχέδιο κι αν του δοθεί. 

«Αγαπώ αυτό που κάνω και κάθε φορά προσπαθώ για το καλύτερο. Ξέρεις, αν νομίζεις ότι είσαι ο the best, μπορεί πολύ εύκολα να κάνεις λάθος και να ξεφύγεις από τον στόχο σου, να παρασυρθείς. Για μένα κάθε σχέδιο είναι και κάτι καινούργιο. Θέλω όσοι με εμπιστεύονται να φεύγουν ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα» αναφέρει ο Εϊμπι, ο οποίος καθημερινά βλέπει στο στούντιό του στο Παγκράτι άτομα όλων των ηλικιών. 

«Τώρα πια το τατουάζ δεν θεωρείται ταμπού. Εχουμε πελάτες όλων των ηλικιών, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται. Εχουμε και μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία που έρχονται εδώ για να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο τους όνειρο που δεν μπόρεσαν νεότεροι, αφού το status της εποχής που έζησαν ως νέοι έθετε τα άτομα με τατουάζ στο περιθώριο. Τώρα θεωρείται κάτι σαν διακοσμητικό σώματος και όλοι το έχουν αποδεχτεί».

Σωστή επιλογή καλλιτέχνη 
Τον δημιουργό όμως επισκέπτονται συχνά και άτομα τα οποία εκτός από ένα καινούργιο τατουάζ επιθυμούν να καλύψουν και μια προηγούμενη αποτυχημένη τους προσπάθεια. 

«Ολοι σήμερα δηλώνουν καλλιτέχνες tattoo. Δυστυχώς όμως, όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και στο δικό μας υπάρχουν άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει τραγικά λάθη ακόμα και στα πιο απλά tattoos. Ετσι, αρκετοί είναι αυτοί που έρχονται εδώ και μου ζητάνε να τους καλύψω αυτό το σχέδιο. Πολλές φορές όμως, οι επιλογές που μπ
ορεί να έχω είναι ελάχιστες, αλλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για να τους φτιάξω την ψυχολογία. Το tattoo, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν βγαίνει εύκολα, γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή του επαγγελματία καλλιτέχνη, ώστε να είμαστε χαρούμενοι για το νέο μας απόκτημα. Ο κόσμος πρέπει πρώτα να βλέπει τις δουλειές μας και ύστερα να μας επιλέγει. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» εξηγεί ο Εϊμπι Κούπερμπεργκ και προσθέτει: 

«Επίσης, άλλο ένα σημαντικό που πρέπει να προσέχουν οι πελάτες στα στούντιο που πηγαίνουν είναι τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλεται να διαθέτουμε μέσα στους επαγγελματικούς χώρους μας. Ευτυχώς όμως, εδώ στην Ελλάδα είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε αυτόν τον τομέα, με αποτέλεσμα το 99% όσων γνωρίζω εγώ να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και να μην έχει δημιουργηθεί ποτέ το παραμικρό πρόβλημα». 

Η γουρλίδικη επίσκεψη που «τρέλανε» τη βελόνα
Στα χρόνια της επαγγελματικής πορείας του πολλά είναι και τα επώνυμα πρόσωπα που κάθισαν στην ειδική καρέκλα του Εϊμπι προκειμένου να αποκτήσουν το tattoo της αρεσκείας τους. 

Πρώτη στη λίστα, όπως μας αποκαλύπτει ο ιδιαίτερος δημιουργός, είναι η πανέμορφη Βάσω Κολυδά, το μοντέλο που με την εξωτερική εμφάνισή του καίει τις καρδιές των ανδρών όλων των ηλικιών.
 
«Η Βάσω Κολυδά μου έφερε γούρι και την ευχαριστώ. Ηταν η πρώτη από τα lifestyle πρόσωπα που με επισκέφτηκαν. Είναι εξαιρετική, συνεργάσιμη και δεν γκρίνιαξε στιγμή. Επειτα από εκείνη, ήρθαν αρκετοί και τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη τους». 

Πριν από λίγες εβδομάδες μάλιστα, στα χέρια του αφέθηκε και ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος, ενώ αρχικά είχε στο μυαλό του να κάνει ένα τατουάζ, τελικά έφυγε από εκεί με τρία νέα διαφορετικά σχέδια. 

«Με τον Πέτρο Κωστόπουλο λειτούργησε η χη
μεία μας από την πρώτη κιόλας στιγμή, πριν ξεκινήσουμε τη δουλειά. Ηρθε για ένα και έφυγε με τρία. Με τιμά το γεγονός ότι, ενώ έχει και άλλα τατουάζ στο κορμί του, που σημαίνει ότι γνωρίζει και άλλους καλλιτέχνες, εκείνος επέλεξε εμένα αυτήν τη φορά. Κάναμε κάποιες φράσεις με λατινικούς χαρακτήρες, που σίγουρα κάτι σημαίνουν για εκείνον, αλλά και το όνομα του γιου του Μάξιμου. Αυτό θα έλεγα ότι με συγκίνησε ιδιαίτερα, γιατί είμαι κι εγώ πατέρας και τον νιώθω» λέει ο Εϊμπι, ο οποίος μόνο καλά λόγια έχει να πει για τους διάσημους πελάτες του. 

«Τι να πω για τον Γιώργο Χειμωνέτο, απίθανο παιδί, κάναμε ένα ωραίο τατουάζ σε μαύρο και κόκκινο με τους Ολυμπιακούς κύκλους. Η Ολγα Φαρμάκη με έχει επισκεφθεί δύο φορές. Τη δεύτερη μάλιστα κάναμε έναν διακριτικό σταυρό πάνω στο δάχτυλό της. Επίσης, το tattoo της Ελενας Ψωμά, όταν θα ολοκληρωθεί, θα είναι πολύ δυνατό, καθώς τώρα τελειώνουμε με τις πεταλούδες, που είναι το φετίχ της, και στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε τα φύλλα από ένα εξωτικό φυτό που το αγαπάει πολύ. Ενα τέτοιου τύπου τατουάζ απαιτεί χρόνο από τον καλλιτέχνη και αρκετές επισκέψεις από τον ενδιαφερόμενο, που πρέπει να έχει υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί. Μεγάλη χαρά έκανα επίσης όταν διακόσμησα και το μπράτσο του Raul Bravo Sanfelix, του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος λίγο πριν φύγει από την ομάδα με επισκέφτηκε εδώ και κάναμε ένα τατουάζ που του άρεσε πάρα πολύ» καταλήγει ο Εϊμπι Κούπερμπεργκ. 



espresso

Related

lifestyle 596753594714219176

Follow us


item